Devoțională Cum sa ajungem si cum sa ramanem in Hristos?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 200
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2923-cum-sa-ajungem-si-cum-sa-ramanem-in-hristos]Cum sa ajungem si cum sa ramanem in Hristos?[/url]

Textul - Galateni 4:31, 5:6, 16-26

Versetul de memorat - Galateni 5:24-25



"Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam, prin Duhul."





Din ceea ce deja am spus in zilele precedente intelegem ca nu putem fi oameni noi fara Hristos. Dar cum se ajunge in Hristos? In Gal. 3:26-27, citim ca "fii ai lui Dumnezeu sunt cei ce au credinta in Isus Hristos" si "au fost botezati pentru Hristos". Cei ce s-au facut una in moarte si in inviere cu Hristos au fost "imbracati cu Hristos". Asa cum o haina arata ce este omul, asa cel imbracat cu Hristos arata cine este el in Hristos.



Textul de azi ne arata ca omul nou este un om slobod. Pana acum a fost rob pacatului prin tot felul de pofte ale firii pamantesti, dar acum este liber. Chiar daca poate sa pacatuuiasca, omul nou nu mai pacatuieste si prin Hristos are putere sa se impotriveasca pacatului. Pacatul nu mai controleaza pe pacatos, care desi este tot pacatos acum este iertat, ci el controleaza pacatul si nu-i mai da voie ca sa-l stapaneasca ca mai inainte.



Omul cel nou nu mai are voie sa faca tot ce voieste (Gal.5:17). Vointa lui este subordonata vointei Duhului Sfant. Aceasta nu este ceva impus, ci este o consimtire din partea noastra, atunci cand am acceptat imbracarea cu Hristos prin botez. Botezul in timpul lui Pavel era diferit de ceea ce practica unii azi in Biserica. In primul rand era botezat un adult. Apoi, botezul era foarte indeaproape legat de marturisirea de credinta. Multi veneau la Hristos din religii pagane. Si in ultimul rand, botezul se facea prin totala cufundare in apa, simbolizand prin aceasta ca omul a murit fata de un fel de viata si a inviat la un altul. Cel botezat nu era numai un om schimbat ci un om diferit de cel de mai inainte. Botezul este o moarte de buna voie, si aceasta face o mare diferenta in viata celui botezat. Tot ce face omul nou de acum inainte este facut din dragoste si loialitate fata de Dumnezeu. Viata de credinta, viata traita in Hristos este o viata frumoasa si caracterizata prin roade frumoase: dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blandete, infranare a poftelor. Cei ce traiesc prin Duhul au roada Duhului in viata lor. Ce ti-ai putea dori mai mult?



Meditatia zilei: Ce fel de roada vad altii in viata noastra?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Cum sa ajungem si cum sa ramanem in Hristos? | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți, și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar fața Domnului este împotriva celor ce fac răul. ( 1 Petru 3:12 )