Devoțională Om nou in Hristos

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 183
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2924-om-nou-in-hristos]Om nou in Hristos[/url]

Textul - 2Corinteni 5:11-17

Versetul de memorat - 2Corinteni 5:17



"Caci daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi."





Daca citim epistolele Noului Testament vom vedea ca pretutindeni ne intalnim cu expresia "in Hristos". Hristos a creat prin crucea Sa puntea aceasta de legatura intre om si Dumnezeu Tatal, si acum El vede pe pacatos prin Hristos. El sta intre om si Dumnezeu. Hristos este Adevarul care trebuie crezut, este Calea care ne duce la cer si El ne da viata vesnica.



Sa vedem cum trebuie sa arate un om nou. In primul rand el are o minte noua (Efes. 4:23), in care este gandul lui Hristos. El uraste pacatul asa cum Dumnezeu il uraste. Hristos uraste pacatul dar iubeste pe pacatos, si de aceea are rabdare cu el. Domnul Isus nu discrimineaza si nici nu respinge pe nimeni din cei ce vin la El pentru a cere iertare pentru trecut si o viata noua. Omul nou are o inima noua si curata. El nu se mai gandeste la lucrurile lumii acesteia si prioritatile lui sunt inversate.



O inima noua este inima in care locuieste Duhul lui Dumnezeu. Ea este deschisa pentru adevar, traieste in lumina si nu mai are de ce sa se rusineze. Toate lucrurile in viata omului nou sunt noi. Nu mai sunt fapte rusinoase, vorbe murdare si injuraturi, nu mai sunt obiceiuri pacatoase, betii, curvii. Nimic din acestea nu mai caracterizeaza pe omul nou. El este mort fata de toate acestea. In Hristos nu mai este important daca cineva este taiat imprejur in carne, ci acela care este nascut din nou. Marca distinctiva nu este cea in trupul fizic, ci in omul dinlauntru si aceasta se vede prin dragostea pe care el o arata fata de Dumnezeu si de semeni. In Hristos are un pret enorm credinta care lucreaza in dragoste.



Omul nou nu mai traieste pentru sine, ci traieste viata pentru Dumnezeu. El nu mai are in vedere sa se multumeasca numai pe sine, ci cauta sa faca bucurie si placere lui Dumnezeu. Placerea lui este sa faca pe altii fericiti, si voia lui Dumnezeu ii este placuta si scumpa. El este privit de cei din jur cu ingrijorare, poate chiar straniu si iesit din minti. Lumea aplica un standard lui Dumnezeu si Dumnezeu altul. Dar dragostea este cea care-i strange, ii aduna la un loc pe toti cei ce sunt ai Lui.



Meditatia zilei: Dovedesc eu calitatile unui om nou?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Om nou in Hristos | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.