Devoțională Fiul unui tamplar

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 159
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2950-fiul-unui-tamplar]Fiul unui tamplar[/url]

"Apoi S-a pogorat impreuna cu ei, a venit la Nazaret, si le era supus. Mama-Sa pastra cuvintele acestea in inima ei." (Luca 2,51)



In templu, Maria si-a dat seama ca Isus Se referea la relatia Sa cu Tatal Sau ceresc, si nu cu Iosif. "Maria cugetase la cuvintele acestea in inima ei; dar, desi credea ca Fiul ei urma sa fie Mesia pentru Israel, nu intelegea misiunea Lui. Asa cum Isus fusese pierdut pentru ea timp de trei zile, avea sa fie din nou pierdut pentru ea, atunci cand avea sa fie adus ca jertfa pentru pacatele lumii. Desi misiunea Ii era acum clara, Isus a ramas credincios parintilor Sai. El s-a intors cu Iosif si cu Maria acasa la ei si timp de 18 ani, a pastrat taina misiunii Sale in inima Sa. Fiecare dimineata Il gasea in meditatie, cercetand Scripturile si rugandu-Se.

Isus a devenit cunoscut ca "fiul tamplarului" (Matei 13,55). "El facea lucrarea lui Dumnezeu tot atat de mult atunci cand lucra la tejgheaua tamplarului, ca si atunci cand facea minuni pentru multime." Lucrarea Sa era tot atat de desavarsita ca si caracterul Sau. "In tot timpul vietii Sale pe pamant, Isus a fost un zelos si statornic lucrator. El Se astepta sa realizeze mult, de aceea a lucrat mult." Fiecare lucrare L-a gasit trudind cu bucurie si cu rabdare. "El lucra in atelierul de tamplarie, impreuna cu tatal Sau, Iosif, si fiecare lucru pe care il facea era bine facut, diferitele lui parti imbinandu-se perfect, astfel incat intregul sa poata trece orice proba."

Iosif a murit cam in vremea cand Isus a raspuns chemarii lui Ioan Botezatorul, pentru ca "in Nazaret, ea a fost dusa si in atelierul de tamplarie care fusese al lui Iosif, si Cineva a recunoscut chemarea."

In fiecare zi, Imparatul slavei trecea pe strazile micului orasel catre si de la atelierul de tamplarie in care lucra. "Hristos fusese Comandantul ostirilor ceresti; dar, in aceasta, El nu a gasit o scuza pentru a Se sustrage de la munca, lasandu-i pe parintii Sai sa-L intretina. Inca de foarte tanar, El a invatat o meserie si Si-a indeplinit cu credinciosie datoriile zilnice, contribuind la sustinerea familiei. Hristos era lumina si bucuria familiei in mijlocul careia traia. Ingerii erau uimiti ca Isus Se umilise sa ia chip de om si sa accepte o viata de nesiguranta si de truda.



Crestinii ar trebui sa se astepte la mult, sa incerce mult si sa realizeze mult, pentru ca, urmand exemplul Sau, putem gasi putere pentru lucrarile noastre zilnice.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Fiul unui tamplar | Salvatorul.ro
meniu prim
Cei care pun înaintea oricărei acţiuni îndoiala, aceia vor pierde cu siguranţă. (Vasile Gavrilescu)