Devoțională Crescand in har

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 175
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2951-crescand-in-har]Crescand in har[/url]

"Si Isus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor." (Luca 2,52)



Primii 30 de ani ai vietii Sale, Isus Si i-a petrecut intr-un mic sat de munte, pregatindu-Se pentru o slujire scurta, de numai trei ani si jumatate. In aceasta perioada, El nu a facut nici o minune, nu a tinut nici o predica si nu a vindecat nici o boala. "Viata lui Hristos a fost atat de izolata in Nazaret, incat lumea nu-L cunostea ca pe Fiul lui Dumnezeu – Rascumparatorul lor. El era privit ca fiind nimic mai mult decat fiul lui Iosif si al Mariei. Copilaria si tineretea Lui au fost remarcabile. Tacerea Sa in privinta caracterului si a misiunii Sale inalte contine o instructiva lectie pentru tineret". Viata simpla pe care a dus-o Isus I-a dezvoltat puterile spirituale, mintale si fizice. Dimineata, in zori, EL gasea un loc retras unde sa citeasca Scripturile, sa mediteze si sa Se roage. Inconjurat de scenele naturii, El a descoperit ilustratii care, mai tarziu, aveau sa devina parabole. "Fiecare profetie cu privire la lucrarea si la mijlocirea Sa ii era familiara, in special acelea care faceau referire la umilirea Sa, la ispasire si la mijlocire. In copilarie si in anii tineretii, scopul vietii Sale ii era intotdeauna inainte, o motivatie pentru a prelua lucrarea de mijlocire in favoarea omului cazut."

De la prima intelegere cu privire la misiunea pe care o avea de indeplinit, la 12 ani, pana in momentul cand Si-a incredintat duhul in mana Tatalui Sau, greutatea responsabilitatii pentru mantuirea omului nu I-a fost niciodata ridicata din suflet. Cine ar putea sa aprecieze povara pe care a purtat-o, fara sa Se planga niciodata? Viata Sa a fost o viata de lepadare de Sine si de sacrificiu. Intotdeauna gata sa slujeasca, "El a trait ca sa fie o binecuvantare pentru ceilalti". Intotdeauna amabil si respectuos, El a luat partea celor asupriti. Cand fratii Sai se purtau aspru cu cineva, Isus cauta sa scoata acea persoana din incurcatura si sa o incurajeze. "Acelora care aveau nevoie, El le dadea un pahar cu apa rece sau le dadea in tacere, insasi hrana Lui."

Era o bucurie sa te afli in tovarasia lui Isus. Intotdeauna rabdator, plin de tact, politicos, vesel, compatimitor si bland, El mergea in mijlocul acelor locuitori irascibili, grosolani, nepoliticosi, necompatimitori si cruzi ai Nazaretului. Religia Sa neegoista le aducea bunatatea Tatalui Sau acelora care aveau nevoie de incurajare. Isus este exemplul nostru. Sunt multi care se ocupa cu interes de perioada slujirii Sale publice, in timp ce lasa neobservate invataturile din primii Sai ani. Dar tocmai in viata Sa de familie El este un model pentru toti copiii si tinerii.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Crescand in har | Salvatorul.ro
meniu prim
Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint!