Devoțională “Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 173
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2960-8220-domnului-dumnezeului-tau-sa-te-inchini]“Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini[/url]

`Pleaca, Satano`, i-a raspuns Isus. `Caci este scris: `." (Matei 4,10)



Satana se prezinta acum ca print al lumii. El era un inger puternic, cu toate ca era cazut. Ducandu-L pe Isus pe un munte inalt, el in arata o panorama a imparatiilor lumii. Ascunzand cu grija efectele pacatului, el Ii infatiseaza campiile si padurile, templele si orasele marete ale lumii. Apoi, Satana ii sopteste: "Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie". Dar inselatorul furase toate aceste lucruri – ele nu erau ale lui, ca sa le poata da. Hristos era adevaratul stapan al pamantului, penru ca "toate lucrurile au fost facute prin El" (Ioan 1,3). Daca Isus doar S-ar fi plecat in inchinare inaintea lui Satana, diavolul I-ar fi supus pamantul lui Hristos, fara sa mai fie nevoie de jertfa. Tot ceea ce dorea Satana era ca Isus sa-i transfere lui supunerea pe care o manifesta fata de Dumnezeu Tatal. Dar, pentru Isus, a face astfel ar fi insemnat o blasfemie.

Hristos l-a confruntat pe Satana cu Scriptura. "Pleaca, Satano! Caci este scris: `Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.`" Asa cum Isus a biruit ispita si noi suntem indemnati: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi" (Iacov 4,7).

Noi nu putem concepe imensul interes pe care il aveau ingerii in lupta dintre Hristos si Satana, in timp ce urmareau teribila incercare a Comandantului lor. Epuizat de inclestare, Isus se prabuseste la pamant. El a suferit incercarea aceasta, mai mare decat vom fi chemati sa suportam noi vreodata. Ingerii slujeau acum Fiului lui Dumnezeu, care zacea ca mort la pamant. A fost intarit cu hrana si mangaiat prin cuvinte pline de iubire din partea Tatalui Sau si prin asigurarea ca intregul cer a triumfat prin biruinta Lui. Pretul rascumpararii neamului omenesc nu va fi niciodata pe deplin inteles, pana cand nu vom sta, impreuna cu Rascumparatorul, langa tronul lui Dumnezeu.

Satana ne abordeaza si pe noi cu ispite asemanatoare. Uneori, fagaduintele lui Dumnezeu par departe, in timp ce splendorile lumii noastre sunt tentante si aproape de noi.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională “Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini | Salvatorul.ro
meniu prim
Dragostea Lui e lucrul cel mai minunat !