Devoțională Mielul lui Dumnezeu

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 177
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2963-mielul-lui-dumnezeu]Mielul lui Dumnezeu[/url]

"A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el şi a zis: `Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii`" (Ioan 1,29)



Putini au auzit glasul lui Dumnezeu la botezul lui Isus, dar Ioan l-a recunoscut ca fiind semnalul fagaduit pentru identificarea Rascumparatorului. Profund impresionat, el stia ca L-a botezat pe Mesia. In timpul cat Isus Se aflase in pustie, Ioan studiase din nou profetiile mesianice. Cu toate ca inca nu intelegea deosebirea scripturistica dintre prima si a doua venire a Mantuitorului, el si-a dat seama ca trebuie sa existe o semnificatie mai adanca. Acum, privind asupra multimii adunate la rau, el L-a vazut pe Isus. Pentru ca Isus nu Se proclama singur ca Mesia, Ioan a indreptat atentia oamenilor catre El. "Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru sta Unul, pe care voi nu-L cunoasteti. El aste Acela care vine dupa mine - si care este inaintea mea; eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintelor Lui" (Ioan 1,26.27). Declaratia venita de la Ierusalim a fost teribil de surprinzatoare. Mesia –aici, acum, in prezenta lor?

Cuvintele lui Ioan nu se puteau aplica decat la Cel de atata vreme fagaduit. Mesia era in mijlocul lor. Plini de uimire, preotii si mai marii incepura sa priveasca imprejurul lor, cu speranta ca vor descoperi pe Acela despre care vorbise Ioan. Dar nu L-au putut deosebi din multime.

In ziua urmatoare, Ioan L-a vazut din nou pe Isus in multime si L-au identificat ca fiind Mielul lui Dumnezeu. Unii dintre cei de fata au crezut, in timp ce altii s-au indoit sau au respins cu totul ideea. Omul catre care arata Ioan Botezatorul era imbracat ca un taran. Nu avea nici un semn exterior care sa-L recomande ca ar fi un eliberator. Timpul petrecut in pustie Ii schimbase infatisarea. Era palid, mai tras la fata si mai slab decat atunci cand venise prima data la Ioan, pentru a fi botezat. Dar chipul lui Hristos era unic, pentru ca exprima o iubire pe care o puteai vedea, chiar daca nu rostea nici un cuvant. Oamenii simteau compasiunea Lui fata de starea lor necajita. Era umil, bland, lipsit de ingamfare si totusi de pe fata Lui radia o aura de putere care iti inspira incredere. Acesta era Hristosul? Plini de teama si uimire, oamenii priveau la Acela care fusese declarat Fiu al lui Dumnezeu. Acest Mesia nu era un rege care sa-i conduca la biruinta impotriva romanilor. Cuvintele pe care preotii si rabinii ar fi vrut atat de mult sa le auda, ca Isus va aseza iarasi imparatia lui Israel, n-au fost rostite. Nu mai cunoscusera nici un rege care sa manifeste o asemenea umilinta. Mesia acela, pe care il asteptau ei, nu s-ar fi intovarasit cu cei saraci si nici nu s-ar fi coborat sa stea de vorba cu cei asupriti!
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Mielul lui Dumnezeu | Salvatorul.ro
meniu prim
Mântuiește, Doamne, poporul Tău, și binecuvântează moștenirea Ta! Fii păstorul și sprijinitorul lor în veci. ( Psalmii 28:9 )