Devoțională Sub smochin

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 154
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2967-sub-smochin]Sub smochin[/url]

`De unde ma cunosti?` I-a zis Natanael. Drept raspuns Isus i-a zis: `Te-am vazut mai inainte ca sa te cheme Filip, cand erai sub smochin`." (Ioan 1,48)



In Palestina, smochinul era o priveliste obisnuita. Acolo unde terenul este arid, copacul seamana mai mult cu o vita, dar, intr-un teren bun, el poate creste pana la 20 sau chiar 30 de picioare inaltime (intre 7 si 10 metri). Natanael se ruga tocmai sub un astfel de copac. El simtea nevoia sa inteleaga fagaduintele privitoare la venirea lui Mesia si vroia sa stie pentru el insusi care era adevarul. El vroia sa cunoasca mai mult despre motivul pentru care Ioan Botezatorul se referise la Isus ca fiind "Mielul lui Dumnezeu". Doar intr-un loc retras, unde nu-l deranja nimeni, putea Natanael sa citeasca si sa mediteze la fagaduintele venirii lui Mesia. "Niciodata nu ar trebui sa studiem Biblia fara rugaciune. Inainte de a-i deschide paginile, noi ar trebui sa cerem iluminarea Duhului Sfant, si aceasta ne va fi data".

Duhul Sfant l-a condus pe Natanael sa verifice pentru sine cine era acest profet si, facnd astfel, el a devenit credincios. "De unde ma cunosti?" a intrebat el. Isus i-a raspuns descoperindu-i locul in care era si ce facea acolo, in momentul in care i se adresase chemarea "Vino si vezi!" Ar trebui sa ne simtim incurajati de faptul ca Isus ne priveste si ne asculta atunci cand ne rugam. Daca Il vom cauta, cerand de la El lumina ca sa putem cunoaste adevarul, Isus ne va vedea si pe noi, in locurile tainice de rugaciune. Ingerii vor fi cu aceia care, in umilinta inimii, vor cauta calauzirea divina.

Rugaciunea pe care a inaltat-o Natanael in timp ce se afla sub smochin venea dintr-o inima sincera si ea a fost auzita si a primit raspunsul de la Domnul Isus. El citeste inimile tuturor si intelege scopurile si motivele lor. "Rugaciunea celor fara prihana Ii este placuta". El nu va intarzia sa-i auda pe cei care-si deschid inima fata de El, nu inaltandu-se pe sine, ci simtind sincer marea lor slabiciune si nevrednicie. Nu ne surprinde faptul ca Isus ne aude rugaciunile. Rugaciunea este deschiderea inimii fata de Dumnezeu ca fata de un prieten. De-a lungul anilor cat a umblat alaturi de Invatatorul sau, Natanael a avut privilegiul sa mai vada si alte dovezi, cu mult mai mari, ale divinitatii lui Isus.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Sub smochin | Salvatorul.ro
meniu prim
Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-ați curățat prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima. ( 1 Petru 1:22 )