Devoțională Darurile lui sunt noi si proaspete

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 158
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2970-darurile-lui-sunt-noi-si-proaspete]Darurile lui sunt noi si proaspete[/url]



"Si i-a zis: `Orice om pune la masa intai vinul cel bun; si, dupa ce oamenii au baut bine, atunci pune pe cel mai putin bun; dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum`." (Ioan 2,10)



Maria nu intelegea misiunea lui Isus, dar avea incredere deplina in Fiul ei. Isus a raspuns credintei ei. Cea dintai minune a fost savarsita pentru a onora increderea Mariei si pentru a intari credinta ucenicilor Sai. Facand tot ce-i statea in putinta pentru a pregati calea, ea a poruncit: "Sa faceti orice va va zice". Aproape de intrarea in casa, erau asezate sase vase de piatra, folosite pentru ritualul curatirii. Cu apa din aceste vase, servitorii le spalau oaspetilor mainile si picioarele, atat inainte, cat si dupa masa. Ioan descrie aceste vase pentru ca neiudeii sa poata intelege ritualul ceremonial iudaic. Se considera ca in fiecare din aceste vase incapeau "intre 12 si 29 de galoane". Probabil ca la acea nunta fusesera invitati foarte multi oaspeti.

Isus le-a spus servitorilor sa "umple vasele cu apa". Tot ceea ce putea face puterea omeneasca urma sa fie indeplinit de maini omenesti... Puterea divina era pe cale de a fi descoperita, dar efortul uman constiincios trebuia sa i se alature. Dumnezeu nu face niciodata pentru oameni ceea ce acestia pot sa faca singuri pentru ei insisi, pentru ca aceasta i-ar conduce la slabiciune spirituala... Noi trebuie sa folosim la maximum toate resursele pe care le avem la indemana, daca vrem ca Dumnezeu sa adauge binecuvantarile Sale. Servitorii au umplut vasele pana sus. Transformarea a avut loc dupa ce apa a fost scoasa din vase, pentru ca servitorii care adusesera apa stiau ca, atunci cand au scos-o din rezervoare sau din fantana, fusese doar apa.

Oaspetii nu stiau ca rezerva de vin se terminase, iar maestrul de ceremoni al sarbatorii se temea ca, atunci cand au sa guste vinul cel nou, acestia vor creade ca incalcase obiceiul si lasase ce era mai bun la sfarsit. "Chemandu-l pe mire, el a incercat sa-i lamureasca de faptul ca responsabilitatea nu era a lui." Bautura pe care le-a oferit-o Isus era superioara oricarei alteia pe care o gustasera oaspetii mai inainte. Cum vinul era nealcoolic (era vorba despre "must curat de struguri") oaspetii erau cu siguranta in stare sa discearna ca acesta era mai bun. Darul lui Hristos la nunta era un simbol. Apa reprezenta botezul in moartea Lui; vinul arata sangele Lui, care avea sa se verse pentru pacatele lumii. Cand si-au dat seama ca fusese facuta o minune, oaspetii L-au cautat pe Isus, "ca se retrasese atat de linistit, incat nici ucenicii Lui nu observasera aceasta". Vestea minunii s-a raspandit pana la Ierusalim.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Darurile lui sunt noi si proaspete | Salvatorul.ro
meniu prim
Fără Cristos am fost ca un peşte pe uscat, cu El sunt într-un ocean de dragoste.