Devoțională In Galilea

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 176
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/2988-in-galilea]In Galilea[/url]

"Cand a ajuns in Galilea, a fost vine primit de Galileeni, care vazusera tot ce facuse la Ierusalim in timpul praznicului; caci fusesera si ei la praznic." (Ioan 4,45)



Cand S-a asezat sa Se odihneasca langa fantana lui Iacov, Isus venea din Iudeea, unde lucrarea Sa adusese putine roade. El fusese respins de preoti si de rabini si chiar aceia care pretindeau ca sunt ucenicii Saum nu fusesera in stare sa inteleaga caracterul Sau divin. Sederea Sa de doua zile in satul samaritean i-a pus la grea incercare pe ucenici. Acestora le-a fost greu sa se asocieze cu dusmanii poporului ssi nu puteau intelege purtarea Invatatorului. Doar suprema incredere pe care o aveau in El i-a impiedicat sa-si manifeste dispretul fata de "acesti oameni", pe care Isus parea sa-i iubeasca.

Nici o fapta buna nu ramane nerasplatita. Dupa rastignirea lui Hristos, a izbucnit persecutia impotriva bisericii din Ierusalim. "Si cand ucenicii erau alungati din Ierusalim, unii dintre ei au gasit in Samaria un refugiu sigur. Samaritenii i-au primit cu bucurie pe solii Evangheliei.

O primire cu totul diferita de cea de care avusese parte in Iudeea avea sa-L astepte pe Isus la intoarcerea Sa acasa, in Galilea. Cu vaile ei fertile si cu regiunile muntoase care se intindeau de pe povarnisurile sudice ale Muntelui Hermonului, Galilea nu era numai caminul lui Isus, ci si al ucenicilor Sai. Martorii oculari relatasera evenimentul curatirii templului. Multi din Galilea credeau ca Isus era Mesia.

Trecand pe langa Nazaret, Isus a mers mai departe, spre nord, pana la Cana, locul primei Sale minuni. Vestea sosirii Lui a produs agitatie. Cei bolnavi si deznadajduiti se bucurau de intoarcerea Sa. In curand, o multime de oameni se adunasera in jurul Invatatorului. "Dar locuitorii din Nazaret nu credeau in El. Pentru motivul acesta, Isus n-a vizitat Nazaretul in drumul Sau spre Cana. Cei cu vederi inguste, Il judecau pe Isus dupa nasterea Sa umila, dupa imbracamintea Lui simpla si dupa munca de toate zilele.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională In Galilea | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă ești înțelept, pentru tine ești înțelept; dacă ești batjocoritor, tu singur vei suferi. ( Proverbele 9:12 )