Devoțională Despicand firul legii

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 182
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3005-despicand-firul-legii]Despicand firul legii[/url]

"Dar El le stia gandurile; si a zis omului, care avea mana uscata: `Scoala-te si stai in mijloc`. El s-a sculat si a stat in picioare." (Luca 6,8)



In ziua in care Isus l-a vindecat pe omul cu mana uscata, cei trimisi sa-L iscodeasca pe Isus L-au urmarit indeaproape. Avocatii religiosi cautau sa gaseasca un punct de acuzatie impotriva Lui, ca sa-L poata chema in fata unui tribunal iudaic.

Probabil ca omul cu mana uscata statea undeva in spate, in sinagoga. Isus era in fata, pentru ca tocmai Isi incheiase predica. Atunci cand l-a invitat pe om "sa vina si sa stea in mijloc" (vers. 8), Isus a avut fara indoiala, intentia de a-l aseza in centrul adunarii, acolo unde toti cei prezenti il puteau vedea, in contrast cu iscoadele care se furisau in umbra si susoteau prin spatele stalpilor.

Apoi Isus le-a adresat expertilor in religie o intrebare referitoare la lege: "Este ingaduit...?" (vers. 9). Legea rabinica interzicea alinarea durerilor si a suferintelor in Sabat, pentru aceia care aveau boli si afectiuni cronice. In acelasi timp insa, diferitele regulamente iudaice, adaugate la legile scripturistice, prevedeau ca, daca cineva refuza sa faca bine atunci cand avea ocazia, aceasta reprezenta o faradelege la fel de mare ca si aceea de a face rau. A neglija sa salvezi viata cuiva insemna a luat viata acelui om.

Prevederile rabinice despicau firul legii in patru. Cu toate acestea in situatia de fata nu exista nici un conflict intre cele doua porunci, asa cum fusesera scrise ele de Autorul lor. A savarsi acte de mila si de vindecare in Sabat, era in intregime in armonie cu iubirea lui Dumnezeu pentru fiintele create de El.

Isus a tacut cateva cuvinte pentru ca insemnatatea cuvintelor Sale sa se intipareasca in mintea celor prezenti. Apoi, "Si-a rotit privirile peste toti si a zis omului: `Intindeti mana`!" (vers. 10). Era nevoie de o mare credinta pentru ca omul sa ridice un brat pe care nici macar nu si-l putea misca. Ca in majoritatea minunilor Sale, pentru ca vindecarea sa aiba loc, Isus a cerut ca primitorul binecuvantarii sa coopereze cu El.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Despicand firul legii | Salvatorul.ro
meniu prim
Cel mai înalt privilegiu care i se poate acorda unui om pe pământ este acela de a fi admis în cercul prietenilor lui Dumnezeu!