Devoțională Muntele fara nume

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 180
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3009-muntele-fara-nume]Muntele fara nume[/url]

"Cand a vazut Isus noroadele, S-a suit pe munte; si dupa ce a sezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El." (Matei 5,1)



Dupa intarirea ucenicilor ca apostoli, Isus a coborat muntele catre tarmul din apropiere. Desi era inca devreme, oamenii incepusera deja sa se adune pe plaja. De cand Isi incepuse lucrarea in Galilea, cu cateva luni inainte, faima Invatatorului se raspandise cu repeziciune.

Multi dintre cei prezenti, inclusiv ucenicii lui Isus, nutreau speranta ca El era fagaduitul Eliberator. Ucenicii erau surprinsi cand vedeau ca Isus nu cauta sa li Se alatura acelora care ar fi putut pune la cale o revolta politica. Si totusi, aceasta zi parea deosebita. Poate ca Isus avea sa-Si anunte, in cele din urma, intentia de a instaura acea imparatie universala pe care o cautau cu atata disperare. De aceea, acum Il urmarea cu interes si asteptau mult speratul anunt.

Atunci, pentru ca tarmul ingust al marii nu era incapator pentru toată mulţimea care venise sa-L asculte pe Isus, El S-a suit pe coasta muntelui. Ajungand intr-un loc mai ridicat, care oferea numeroasei adunari posibilitatea de a se aduna in jurul Invatatorului, Isus S-a asezat pe iarba , iar ucenicii Sai si multimea I-au urmat exemplul. Asa cum era obiceiul antic pentru invatatori, Isus S-a asezat ca sa le vorbeasca. Auditoriul Sau era alcatuit mai ales din pescari si oameni saraci. Iscoadele trimise de la Ierusalim, erau si ele prezente, impreuna cu o multime de straini curiosi. Ucenicii Sai s-au strans aproape, formand un cerc la picioarele Sale.

Predica pe care au primit-o nu a fost deloc ceea ce asteptau. Si totusi, aceasta cea mai lunga dintre toate predicile luli Mesia, care au ramas pe paginile Scripturii, a fost cu adevarat deosebita.

Muntele pe care Si-a rostit Hristos, Predica de pe Munte a fost numit "Sinaiul Noului Testament", deoarece el are cu biserica crestina aceasi legatura pe care a avut-o Muntele Sinai cu natiunea iudaica. Pe Sinai a proclamat Dumnezeu, Legea divina. Pe acest multe necunoscut din Galilea, Isus a reamintit si confirmat Legea divina, explicandu-i insemnatatea mai in amanunt si aplicandu-i perceptele la problemele vietii de fiecare zi".
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Muntele fara nume | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu-mi ascunde fața Ta, nu îndepărta cu mânie pe robul Tău! Tu ești ajutorul meu: nu mă lăsa, nu mă părăsi, Dumnezeul mântuirii mele!