Devoțională Dovada nobletei

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 176
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3011-dovada-nobletei]Dovada nobletei[/url]

"Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul!" (Matei 5,5)



Unul dintre cele mai minunate aspecte ale "fericirilor" este acela ca traseaza, pas cu pas, drumul inaintarii in experienta crestina. Blandetea este o atitudine. "Cea mai inalta dovada de noblete la un crestin este stapanirea de sine. Multi dintre cei care se pretind crestini au nevoie sa-si supuna eul! Cei mandri si aroganti mostenesc acest pamant, dar cei blanzi vor mosteni Imparatia harului. "Oricine se va inalta, va fi smerit; si oricine se va smeri, va fi inaltat" (Matei 23,12). Aceia a caror tinta de capetenie este sa invete si sa face voia lui Dumnezeu, vor primi dreptul de a intra in Imparatie.

Dumnezeu ii priveste cu multa iubire pe aceia care sunt blanzi si smeriti. "Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine?" (Mica 6,8)

In timpul vietii Sale pe acest pamant, Mantuitorul ne-a oferit un exemplu pe care sa-l urmam. Isus S-a golit pe Sine si in tot ce a facut, eul nu s-a arata deloc. El a supus toate lucrurile vointei Tatalui Sau. Viata pe pamant a Mantuitorului, desi traita in mijlocul luptei, a fost o viata de pace. In timp ce dusmanii maniosi Il urmareau in permanenta, El spunea: `Cel ce M-a trimis este cu mine; Tatal nu M-a lasat singur, pentru ca totdeauna fac ce-I este placut` (Ioan 8,29).

Cel care este totdeauna preocupat sa-si apere eul nu are niciodata pace. Cea mai usoara insulta sau cuvant de condamnare starneste, adesea, o replica ascutita. Acele cuvinte menite sa ne raneasca si sa ne doara ar trebui sa ajunga la urechi surde. Ura si razbunarea isi au originea in Satana si sunt perpetuate de aceia care simt ca trebuie sa-si protejeze eul chiar ci e cel mai usor semn de dispret sau de lipsa de consideratie.

Crestinii ar trebui sa-si insuseasca atributele pe care le-a prezentat Isus in ziua aceea, pe munte: "Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege" (Galateni 5,22.23).
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Dovada nobletei | Salvatorul.ro
meniu prim
Semeni un gând, culegi o faptă. Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un DESTIN!