Devoțională Shalom

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 153
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3014-shalom]Shalom[/url]

"Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!" (Matei 5,9)



In timp ce Isus le prezenta aceste adevaruri, oamenii se uitau unii la altii. Cum era cu putinta asa ceva? Invataturile Sale erau atat de diferite de cele ale rabinilor! Fariseii puneau mare pret pe bogatia materiala, si totusi Isus spusese ca bogatia, puterea si pozitia sociala nu valorau nimic. Iar acum, ca sa fie cu adevarat "fii ai lui Dumnezeu", li se cerea sa fie impaciuitori!

Aceia care se lasa calauziti de Duhul lui Hristos Il vor iubi pe Dumnezeu si vor iubi si pe semenii lor. Isus, este cel dintai "Print al Pacii" (Isaia 9,6). La nasterea Sa, ingerii au proclamat: "Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant, intre oamenii placuti Lui!" (Luca 2,14). Hristos a venit pe pamant pentru a uni din nou neamul omenesc cu Dumnezeu, pentru a restaura pacea cu Dumnezeu prin armonie cu Legea Sa. "Multa pace au cei ce iubesc Legea Ta, şi nu li se intampla nici o nenorocire". (Psalmi 119, 165).

Fiind indreptatiti prin credinta in meritele lui Isus, noi putem obtine pacea cu Dumnezeu (Romani 5,1). Simtamantul impacarii si al pacii cu Dumnezeu va umple inima de bucurie. Ne descoperim din nou modelati dupa chipul lui Dumnezeu, reflectand caracterul Sau si fiind demni de a ne numi "copiii lui Dumneuzeu". "Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar ştim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El, pentru ca Il vom vedea asa cum este" (1 Ioan 3,2).

"Shalom" inseamna pace deplina, in toate privintele. Crestinii trebuie sa traiasca in pace unul cu celalalt. "Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu" (Evrei 12,14). Este dificil sa ai intotdeauna o atitudine pasnica si linistita fata de cei din jurul tau. Inima omeneasca este mereu gata sa plateasca lipsa de amabilitate si jignirea cu o rautate cel putin egala. Dar semnul distinctiv al crestinului este sa intoarca si celalalt obraz si sa raspunda la ura cu iubire. Lumea poate socoti o astfel de purtare drept lasitate, dar crestinul este "un copil al lui Dumnezeu". "Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu" (Romani 8,14). Cerurile pulseaza de pace desavarsita. Armonia care exista in curtile ceresti se va regasi in viata adevaratului urmas al Printului Pacii.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Shalom | Salvatorul.ro
meniu prim
Iar acum, Domnul vorbește și zice: " În trei ani, ca anii unui simbriaș, slava Moabului va fi disprețuită, împreună cu toată această mare mulțime; și ce va rămâne va fi puțin lucru, aproape nimic. " ( Isaia 16:14 )