Devoțională Samanta de mustar

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 166
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3036-samanta-de-mustar]Samanta de mustar[/url]

"Isus le-a spus inainte o alta pilda si le-a zis: `Imparatia cerurilor se aseamana cu un graunte de mustar, pe care l-a luat un om si l-a semanat in tarina sa. Grauntele acesta, in adevar, este cea mai mica dintre toate semintele; dar, dupa ce a crescut, este mai mare decat zarzavaturile si se face un copac, asa ca pasarile cerului vin si isi fac cuiburi in ramurile lui`." (Matei 13,31.32)



Isus a continuat sa vorbeasca multimii adunate ca sa-L asculte. Intre cei de fata, se aflau si multi farisei. Ei constatau, satisfacuti, ca foarte putini dintre aceia care Il inconjurau pe Invatatorul, Il recunosteau, de fapt ca fiind Mesia. Si atunci, cum era cu putinta ca acest Invatator umil sa ajunga vreodata sa stapaneasca lumea, asa cum o cerea viziunea lor mesianica? Hristos nu avea nici putere, nici faima, nici bani si nici influenta politica sau un numar mare de adepti, care sa Il poata propulsa catre tronul unei imparatii. Ei Il desconsiderau, socotindu-L lipsit de orice importanta si fiind convinsi ca nu avea sa realizeze prea mult in nici o privinta. Isus le-a citit gandurile si le-a raspuns printr-o parabola.

In apropiere, pe campurile din imprejurimi, se leganau, in bataia vantului, arbustii de mustar. In timp ce Domnul Hristos rostea aceasta parabola, copaceii de mustar puteau fi vazuti ici si colo, inaltandu-se deasupra ierbii si a graului, leganandu-si in aer ramurile usoare. Pasarelele zburau din creanga in creanga si ciripitul lor se auzea din frunzisul bogat al mustarilor. Si totusi, samanta din care rasarea aceasta planta uriasa era printre cele mai mici dintre toate semintele. Imparatia lui Hristos avea sa aiba inceputuri slabe si neinsemnate. Imparatiile lumii acesteia se ridica prin forta armelor si se mentin, adesea, prin amenintari si intimidare, dar Acela care intemeiaza si conduce Imparatia lui Hristos este Printul Pacii.

Cand Domnul Hristos a rostit aceasta parabola, noua Imparatie nu era reprezentata decat de cativa tarani galileeni. Saracia si numarul lor mic au fost considerate mereu drept motive pentru care oamenii n-ar trebui sa se alature acestor pescari simpli, care Il urmau pe Isus. De la un asemenea inceput umil, solia imparatiei harului s-a raspandit pe intregul pamant. Traversand tari si continente, ea a strabatut oceanele pentru a ajunge la toti aceia care asteptau sa-i auda mesajul de speranta. In fiecare inima, Duhul Sfant planteaza o samanta mica, dar cand aceasta a crescut, cine poate masura inaltimea sau adancimea influentei ei?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Samanta de mustar | Salvatorul.ro
meniu prim
Tot pământul să se teamă de Domnul! Toți locuitorii lumii să tremure înaintea Lui! ( Psalmii 33:8 )