Devoțională Comoara ascunsa - 2

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 150
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3039-comoara-ascunsa-2]Comoara ascunsa - 2[/url]

"Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste o ascunde; si de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are, si cumpara tarina aceea." (Matei 13,44)



Datorita tulburarilor politice si a nesigurantei din timpurile Noului Testament, multi oameni isi pastrau lucrurile de valoare ingropate in pamantul ogoarelor lor, pentru a le proteja de invazii neasteptate sau de pierderi. Talhariile si jafurile erau frecvente si, ori de cate ori puterea dominatoare schimba conducatorii, cei bogati trebuia sa plateasca un tribut greu noii stapaniri. Era posibil ca proprietarul averii ingropate sa moara sau sa fie exilat si nimeni sa nu mai cunoasca locul unde fusese ascunsa aceasta. Daca se intampla ca proprietarul sa aiba un sfarsit tragic, fara sa aiba timp sa le divulge membrilor familiei sale locul unde ascunsese comoara, aceasta putea ajunge in mainile celui care avea sa cumpere pamantul respectiv. Domnul Hristos a folosit aceasta situatie, ata de frecvent intalnita, pentru a-i invata pe ucenici o lectie profunda.

Legile din Levitic cereau ca acela care gaseste ceva ce nu-i apartine sa-i restituie pagubasului obiectul respectiv (Lev. 6,3.4) Insa gasitorul comorii din parabola nu putea sa respecte legea mozaica, intrucat, dupa toate probabilitatile, adevaratul proprietar murise cu mult timp in urma, astfel ca nu avea cui sa restituie banii. Astfel, gasitorul comorii avea acelasi drept sa o pastreze ca oricine altcineva, iar titul de proprietate asupra comorii ii revenea odata cu cel de proprietate asupra terenului. Probabil ca, fiind plugar angajat cu ziua si mergand in spatele boilor, in timp ce acestia arau pamantul, a dat peste o comoara de obiecte sau de monede de argint si de aur, care fusesera ingropate acolo de cineva. Indata, el a cumparat pamantul, stiind ca acesta valoreaza cu mult mai mult decat pretul cerut pentru el. Isus a explicat ca Sfintele Scripturi reprezinta chiar o astfel de comoara. Comoara adevarata este Evanghelia, iar mantuirea noastra depinde de cunostintele pe care le dobandim din Biblie. Dumnezeu doreste ca noi sa cautam dupa revelatia pe care El ne-a lasat-o.

Pe masura ce Spiritul lui Dumnezeu ne ilumineaza, noi intelegem mai bine Cuvantul lui Dumnezeu si ii apreciem valoarea. Comoara Evangheliei este a noastra, dar trebuie sa cautam cu rabdare si sa fim gata sa renuntam la orice pentru a dobandi cunoasterea de Dumnezeu. "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17,3)."
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Comoara ascunsa - 2 | Salvatorul.ro
meniu prim
După cum trupul fără duh este mort, tot așa, și credința fără fapte este moartă. ( Iacov 2:26 )