Devoțională Margaritarul de mare pret

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 202
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3040-margaritarul-de-mare-pret]Margaritarul de mare pret[/url]

"Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, cand gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are, si-l cumpara." (Matei 13,45.46)



Parabola comorii ascunse ii reprezinta pe aceia care gasesc adevarul din intamplare, fara sa-l caute in mod intentionat. Cu toate acestea, o data ce-l gasesc, ei isi dau seama de valoarea lui si vand totul ca sa-l obtina. Negustorul din aceasta parabola este preocupat de gasirea adevarului. Povestirea nu reprezinta margaritarul ca pe un dar. Ca sa-l cumpere, negustorul trebuie sa dea tot ce are.

Viata vesnica cere sa-L cunoastem pe Dumnezeu si pe Isus Hristos, pe care L-a trimis El (Ioan 17,3). Astfel, pretul pe care trebuie sa il platim este o totala supunere. Pacea cu Dumnezeu il costa pe om tot ce are, dar valoreaza infinit mai mult. Omul cumpara mantuirea cu pretul unor lucruri. Omul nu poate castiga mantuirea, dar trebuie sa o caute ca si cand ar fi singurul lucru care conteaza in viata, cum si este, de fapt. Unii cauta margaritarul de mare pret toata viata, dar nu fac, in realitate, niciodata tranzactia prin care acesta sa devina al lor.

Comparand Imparatia cerurilor cu un margaritar, cu o perla, Domnul Hristos a dorit sa determine fiecare suflet sa pretuiasca aceasta perla mai presus de orice altceva. A fi in posesia margaritarului, ceea ce inseamna a fi in posesia unui Mantuitor personal, este simbolul adevaratelor bogatii. Este o comoara mai presus de orice comoara pamanteasca.

Parabola ne invata, de asemenea, ca in timp ce omenirea Il cauta pe Hristos, si Domnul Hristos cauta omenirea. El este intotdeauna negustorul ceresc, care vede in omenirea pierduta acel margaritar de mare pret, pentru care este gata sa sacrifice totul ca sa-l obtina. Dumnezeu nu ne considera lipsiti de valoare, ci L-a trimis pe Fiul Sau ca sa ne rascumpere si sa plateasca pentru noi vina pacatului.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Margaritarul de mare pret | Salvatorul.ro
meniu prim
Fericirea e în noi, niciodată în jurul nostru!