Devoțională Pacatosii au nevoie de pocainta

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 179
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3045-pacatosii-au-nevoie-de-pocainta]Pacatosii au nevoie de pocainta[/url]

"Isus, cand a auzit acest lucru, le-a zis: `Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi`." (Marcu 2, 17)



Isus a mers acasa la Levi-Matei, unde urma sa aiba loc un ospat, la care Isus era oaspete de onoare. Invatatorul nu a ezitat deloc sa accepte invitatia. Chemarea lui Levi-Matei intre ucenici starnise nemultumirea celor care-L urmau pe Hristos. Alegerea aceasta parea un afront adus traditiei religioase si sociale. Cu toate acestea, vamesii au reactionat cu interes. Poate ca, dincolo de toate, exista si pentru ei o speranta.

Oaspetii mancau la un set de mese asezate in forma de patrat, cu trei laturi inchise si a patra deschisa, astfel incat servitorii sa poata trece cu mancarea. De jur imprejurul careului, pe partea exterioara a meselor, erau asezate canapele si divane. Oaspetii stateau intinsi, sprijinandu-se pe bratul stang, si cu fata indreptata catre interiorul careului. Isus a profitat de ocazie pentru a prezenta o lectie potrivita cu nevoile ascultatorilor Sai. Prin propriul Sau exemplu, Isus i-a invatat ca, atunci cand participa la o intrunire publica, conversatia nu trebuia sa aiba acelasi caracter cu cea ingaduita, de obicei, in asemenea situatii. Unii dintre cei prezenti au fost de partea lui Isus atunci, in timp ce altii aveau sa faca acest lucru de abia dupa invierea Sa.

Ospatul i-a nemultumit pe farisei. Abordandu-i pe ucenici, ei li s-au plans acestora, sperand sa-i indeparteze de Isus. A manca sau a bea alaturi de un neiudeu insemna o violare a legilor rituale, conducand la necuratia ceremoniala. Iudeii ii asezau pe vamesi alaturi de cei dintre neamuri, considerandu-i niste proscrisi. Fariseii se considerau cu mult mai merituosi decat aceia pe care ii dispretiau. Vamesii erau mai deschisi sa primeasca si mai dispusi sa aprecieze darul mantuirii decat fariseii, care nu simteau nici o nevoie dupa harul lui Dumnezeu. Aceia care se simt sanatosi, din punct de vedere spiritual, nu au nevoie de doctor, dar aceia care simt ca sunt afectati de boala pacatului isi cunosc nevoia de salvare.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Pacatosii au nevoie de pocainta | Salvatorul.ro
meniu prim
Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-ați curățat prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima. ( 1 Petru 1:22 )