Devoțională Schita celei de a doua calatorii

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 171
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3049-schita-celei-de-a-doua-calatorii]Schita celei de a doua calatorii[/url]

"Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod si in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era in norod." (Matei 9,35)



Nu este deloc de mirare ca Matei 4,23 seamana atat de mult cu Matei 9,35. Fiecare dintre cele doua pasaje descrie incheierea unei calatorii prin tinutul Galileii. Inceputa si incheiata la Capernaum, cea de-a doua calatorie a lui Isus prin Galilea a ocupat cea mai mare parte din prima jumatate a toamnei anului 29 d. Hr. Vom trece in revista doar evenimentele cele mai semnificative ale unei lucrari caracterizate din ce in ce mai mult de parabole si minuni. In cea de a doua Sa calatorie in Galilea, Isus a vizitat micul sat Nain, unde o vaduva il conducea la mormant pe singurul ei fiu. Dupa minunea Sa prin care a biruit puterea mortii, Il gasim pe Isus alungand demoni si raspunzand acuzatiilor aduse de farisei ca ar fi lucrat in legatura cu diavolul. Apoi, mama si fratii lui Isus au incercat sa-L convinga sa-Si mai tempereze criticile si acuzatiile la adresa preotilor si a fariseilor, dar El declara din nou ca trebuie sa faca lucrarea Tatalui Sau.

Il gasim apoi pe tarmul de vest al Marii Galileii, unde cauta sa reverse mai multa lumina cu privire la Imparatia pe care o prezentase in Predica de pe Munte. Parabolele rostite de Isus la malul marii ilustreaza mai clar principiile Evangheliei prin simboluri precum semanatorul, samanta de mustar, aluatul, omul care seamana seminte bune, navodul, o comoara ascunsa in tarina, negustorul de perle si gospodarul care scoate comori vechi si comori noi. In seara aceea, Isus si ucenicii Sai au navigat dincolo de lac si s-au trezit prinsi de o furtuna violenta, pe care Creatorul intregii naturi a linistit-o cu un cuvant. In dimineata urmatoare, in tinutul Gadarei, ucenicii au fost din nou martori la puterea Invatatorului lor de a supune spiritele rele si de a le alunga din oamenii demonizati. Mai tarziu, in aceeasi zi atat de aglomerata, Isus S-a intors la Capernaum si a participat la un ospat, acasa la Levi-Matei. Dupa o noua confruntare cu fariseii, care incercau sa creeze discordie intre cei doisprezece ucenici ai lui Isus si ucenicii lui Ioan Botezatorul, El a raspuns la rugamintea lui Iair si i-a inviat fiica din morti. In drum spre casa acestui fruntas al sinagogii, Isus a vindecat-o pe femeia care, cu o credinta uimitoare, se atinsese de tivul vesmintelor Sale.

Pe tot parcursul celei de a doua calatorii din Galilea, Isus Si-a descoperit in mod repetat puterea asupra mortii, asupra spiritelor rele si asupra elementelor naturii.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Schita celei de a doua calatorii | Salvatorul.ro
meniu prim
Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie. ( 1 Petru 1:3 )