Devoțională O trestie clatinata de vant

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 200
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3051-o-trestie-clatinata-de-vant]O trestie clatinata de vant[/url]

"Pe cand se duceau ei, Isus a inceput sa vorbeasca noroadelor despre Ioan: `Ce ati iesit sa vedeti in pustie? O trestie clatinata de vant ?`" (Matei 11,7)



In timp ce ucenicii lui Ioan se indepartau, Isus i-a adus elogii inainte-mergatorului Sau. Sase luni mai tarziu, Ioan Botezatorul avea sa-si pecetluiasca solia cu propria viata. Multi dintre cei prezenti mersesera sa-l auda pe Ioan. Cea mai mare parte a lucrarii sale se desfasurase in Valea Iordanului, unde trestiile cresteau din abundenta. O aluzie la aceste trestii avea sa readuca in mintea oamenilor solia puternica pe care o auzisera pe malul raului. Ioan nu era o trestie nesigura si sovaitoare. In credinciosia lui fata de principii, el era la fel de statornic ca si o stanca.

Isus a intrebat: "Atunci, ce ati iesit sa vedeti? Un prooroc? Da, va spun, si mai mult decat un prooroc." (Matei 11.9). Ioan a fost inainte-mergatorul lui Mesia. El L-a prezentat lumii pe Fiul lui Dumnezeu si a facut legatura intre Vechiul si Noul Testament. Vechiul Testament se incheia cu fagaduinta venirii Lui (Maleahi 3,1; 4,5.6; Isaia 40, 3-5), in timp ce Noul Testament incepea cu implinirea acelei profetii (Matei 3,1-3; Marcu 1,1-3).

Din primavara anului 27, pana in primavara anului 29, Isus si-a implinit cu credinciosie misiunea, incat, atunci cand oamenii isi aminteau de cele ce-i invatase el despre Isus, puteau spune: "Tot ce a spus Ioan despre omul acesta era adevarat". Ioan Botezatorul avusese ocazia de a-L vedea pe Hristos, si totusi Isus a spus: "Cel mai mic in Imparatia cerurilor este mai mare decat el" (Matei 11,11).

In afara de bucuria pe care o gasea Ioan in lucrarea sa, viata i-a fost plina de intristare. Rareori a fost auzit glasul lui in alt loc decat in pustietate. Partea lui a fost singuratatea. Nu i s-a ingaduit sa vada rezultatul propriei sale lucrari. N-a avut privilegiul de a fi cu Hristos si sa vada manifestarea puterii dumnezeiesti care insotea lumina cea mare. Nu a avut parte sa vada pe orbi recastigandu-si vederea, pe bolnavi vindecati, pe morti adusi la viata. El n-a vazut lumina care stralucea din fiecare cuvant al lui Hristos, raspandind slava asuupra fagaduintelor din profetie. Cel mai mic ucenic care vedea lucrarile puternice ale lui Hristos si auzea cuvintele Lui era astfel mai privilegiat decat Ioan Botezatorul, si de aceea se zice ca era mai mare decat el.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională O trestie clatinata de vant | Salvatorul.ro
meniu prim
Fericirea e în noi, niciodată în jurul nostru!