Devoțională Nu este acesta tamplarul?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 151
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3052-nu-este-acesta-tamplarul]Nu este acesta tamplarul?[/url]

"N-a putut sa faca nici o minune acolo, ci doar Si-a pus mainile peste cativa bolnavi si i-a vindecat. Si Se mira de necredinta lor." (Marcu 6,5.6)



In timp ce galileenii se ingramadeau sa-L asculte pe Isus, proprii Sai venici din Nazaret refuzau sa creada in El. Ei urmareau cu interes vestile despre concetateanul lor, dar se indoiau de faptul ca El ar fi fost, in realitate, Mesia. De cand Il lepadasera, vestea despre minunile si predicarea Lui umpluse tara. Oamenii din Nazaret stiau ca El a mers pretutindeni, facand bine si vindecand pe toti aceia care aveau probleme.

Acum, in primavara anului 30 si spre sfarsitul lucrarii Sale in Galilea, Isus avea sa urce din nou cararea abrupta, atat de familiara, catre Nazaret. El a sosit acolo inainte de Sabat, iar in ziua Sabatului a mers la sinagoga si S-a ridicat sa invete. In timp ce cuvintele Sale ajungeau la urechile lor, Duhul Sfant ii atingea pe nazarineni, dar lor li se parea pur si simplu imposibil de crezut ca vecinul lor putea sa fie Fiul lui Dumnezeu. "De unde are El aceste lucruri? Ce fel de intelepciune este aceasta, care I-a fost data? Si cum se fac astfel de minuni prin mainile Lui? Nu este acesta tamplarul, Fiul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda si al lui Simon? Si nu sunt surorile Lui aici intre noi? Si gaseau o pricina de poticnire in El" (Marcu 6,2.3).

Pentru ca Iosif era acum mort, oamenii se refereau la Isus ca fiind "Fiul Mariei". Ce trebuie sa fi simtit ea in legatura cu Fiul ei? Fratii si surorile Lui nu credeau, la vremea aceea, ca El era Mesia (Ioan 7,5). Cei care crescusera in jurul Lui si fusesera martori ai caracterului si ai faptelor Lui de compasiune nu se simteau atrasi de El, pentru ca exemplul vietii Sale le prezenta propria lor viata intr-o lumina nefavorabila.

Curatia caracterului Sau le scotea la lumina falsa evlavie si pretentiile arogante. Isus nu putea face nici atata timp cat nu exista credinta. El a parasit pentru totdeauna Nazaretul si pe aceia care se lasasera orbiti de dorinta de a vedea un Mesia care sa Se potriveasca propriilor lor conceptii.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Nu este acesta tamplarul? | Salvatorul.ro
meniu prim
Ia aminte, Dumnezeule, la rugăciunea mea, și nu Te ascunde de cererile mele! ( Psalmii 55:1 )