Devoțională O multime de 5000 de oameni

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 158
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3056-o-multime-de-5000-de-oameni]O multime de 5000 de oameni[/url]

"Isus S-a suit pe munte, si sedea acolo cu ucenicii Sai. Pastele, praznicul Iudeilor, era aproape." (Ioan 6,3.4)



Moartea lui Ioan aruncase o umbra asupra lui Isus, facandu-L sa Se retraga impreuna cu ucenicii intr-un loc singuratic. Cautand sa scape de multime, ei au navigat undeva la este de Capernaum. Da nu au trecut neobservati. Oamenii i-au urmarit, alergand pe mal, in speranta ca vor trage la tarm, astfel incat Isus sa le poata vorbi din nou. Pelerinii, in drumul lor spre Ierusalim, pentru Paste, se amestecau in multime. Ajungand inaintea lor, Isus nu a avut decat un foarte scurt ragaz, pentru a-Si incuraja ucenicii. Apoi vazand multimile, "I s-a facut mila de ei, pentru ca erau ca niste oi care nu aveau pastor." Parasind locul Sau retras, El a gasit un loc potrivit de unde putea sa le dea ajutor.

Multimile calatorisera la est de Betsaida Iulias mai bine de patru mile, pe jos, in timp ce ucenicii facusera, pe mare, doar vreo trei mile. Cei adunati numarau in jur de 5000 de barbati, dintre care multi erau insotiti de sotiile si copii lor. Nerabdatori sa auda despre mantuire, oamenii uitasera cu totul ca nu mancasera nimic. Si Isus era obosit si flamand. Dar El nu Se putea retrage din multimea care se imbulzea in jurul Sau. Ucenicii insistau ca Invatatorul sa-i trimita pe oameni prin orasele si satele din imprejurimi, ca sa cumpere mancare.

Filip, fiind de loc din Betsaida, ii cunostea pe negustorii de acolo. Intorcandu-Se catre el, Isus l-a intrebat: "De unde avem sa cumparam paini ca sa manance omenii acesti?" (Ioan 6,5). Mantuitorul vroia sa-l puna la incercare. Aruncandu-si privirea asupra multimii, Filip a estimat ca le-ar fi trebuit mai bine de 200 de dinari romani, ca sa cumpere paine, pentru a hrani o asemenea multime. Dinarul, moneda romana a vremii, reprezenta salariul unui om pentru o zi de munca. Plata pentru sase luni de munca ar fi fost suma minima penru ca fiecare dintre cei prezenti sa poata primi o bucatica de paine. Isus a incercat credinta lui Filip, iar ucenicul a sovait. Atunci, intorcandu-Se catre ceilalti, Isus i-a intrebat: "Cate paini aveti?" Mergeti si vedeti." Andrei s-a intors si a raportat: "Este aici un baietel care are cinci paini de orz si doi pesti; dar ce sunt acestea la atatia?" (vers. 9).

Filip a facut socotelile si si-a luat timp sa calculeze sansele de reusita. Andrei, pasind inainte prin credinta, L-a crezut pe Isus pe cuvant si s-a dus sa caute de mancare in mijlocul multimii. Doi ucenici – doua reactii diferite!

Mijloacele pe care le avem noi ar putea parea ca nu sunt de ajuns pentru ce am dori noi sa facem, dar, daca vom porni inainte in credinta, avand incredere in puterea atotindestulatoare a lui Dumnezeu, izvoare imbelsugate se vor deschide in fata noastra. Daca lucrarea este de la Dumnezeu, El Insusi va asigura mijloacele necesare pentru aducerea ei la indeplinire.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională O multime de 5000 de oameni | Salvatorul.ro
meniu prim
Semeni un gând, culegi o faptă. Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un DESTIN!