Devoțională Painea vietii

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 209
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3062-painea-vietii]Painea vietii[/url]

"Eu sunt Painea vie, care s-a pogorat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea, pe care o voi da Eu, este trupul Meu, pe care il voi da pentru viata lumii." (Ioan 6,51)



Multimea nu putea intelege cum putea Isus sa pretinda ca este Mesia, si totusi sa refuze sa fie imparatul lui Israel. Imediat, rabinii au gasit o iesire. "Ce semn vei face, ca sa vedem si sa credem in Tine?" a intrebat unul dintre ei. "Ce lucrare vei face? Parintii nostri au mancat mana in pustie, dupa cum este scris: `Le-a dat sa manance paine din cer`" (Ioan 6,30.31 trad. Engl.) Iudeii ii atribuiau in mod gresit lui Moise trimiterea manei. Isus, adevaratul datator al manei, statea acum inaintea lor, si ei nu-L recunosteau.

"Adevarat, adevarat va spun", le-a raspuns Isus, "ca nu Moise v-a dat painea din cer, ci Tatal Meu va da adevarata paine din cer; caci Painea lui Dumnezeu este aceea care se pogoara din cer si da lumii viata" (vers. 32.33).

Crezand ca Isus Se referea la hrana temporara, oamenii I-au cerut sa le dea mereu painea lui Dumnezeu. Cum femeia samariteanca ceruse lui Isus apa care sa-i potoleasca pentru totdeauna setea, astfel incat sa nu mai fie nevoita sa mearga si sa scoata din fantana mereu, asa Ii cereau si iudeii acum sa le asigure pentru totdeauna paine. Moise, dupa cum gandeau ei, daduse lui Israel paine din cer timp de 40 de ani; daca Isus era cu adevarat Mesia, atunci cu siguranta ca putea sa faca o minune mai mare decat Moise si sa le asigure hrana pentru totdeauna. Acum, Isus le-a raspuns clar: "Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine, nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine, nu va inseta niciodata" (vers. 35). De trei ori a afirmat Mantuitorul, inaintea lor, ca El era Painea vietii (vers. 41,48.51) si ca aceia care Il primeau pe El primeau viata vesnica.

Iudeii cunosteau implicatiile spirituale ale referirii lui Isus la paine. Ieremia spusese: "Cand am primit cuvintele Tale, le-am inghitit; cuvintele Tale au fost bucuria si veselia inimii mele" (Ieremia 15,16). Orice cuvant pe care il rostea Mantuitorul era viata pentru aceia care auzeau solia mantuirii si o credeau. Zi dupa zi, Isus facea minuni si semne inaintea multimilor lipsite de credinta.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Painea vietii | Salvatorul.ro
meniu prim
Adevărat, adevărat vă spun că dacă păzește cineva Cuvântul Meu, în veac nu va vedea moartea. ( Ioan 8:51 )