Devoțională Efata, deschide-te!

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 157
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3066-efata-deschide-te]Efata, deschide-te![/url]

"I-au adus un surd, care vorbea cu anevoie, si L-au rugat sa-Si puna mainile peste el." (Marcu 7,32)



Continuand sa mearga spre nord, catre orasul-port Sidon, Isus a petrecut un timp important si valoros cu ucenicii. In regiunea aceea, se gaseau multi oameni care calatorisera din Galileea pentru a-I asculta solia (Marcu 3,7.8). Presiunea fariseilor era nesemnificativa aici, iar timpul pe care l-a petrecut Isus cu ucenicii a fost lipsit si de intreruperi si de controverse. Pornind din nou spre sud, catre Marea Galileii, Isus si ucenicii Sau au trecut dincolo de scena de-abia incheiatei Sale lucrari in Galilea, catre regiunea celor 10 cetati (Decapolis). Noua dintre cele 10 cetati erau asezate la est de raul Iordan si la sud de Marea Galileii. Locuitorii acestor cetati erau acum gata sa-L asculte pe Isus. Dupa nimicirea turmei de porci in care intrasera demonii, ei Il rugasera pe Isus sa plece. Apoi, ei ascultasera solii ramasi in urma si acum doreau nespus sa-L asculte din nou (Marcu 5,20).

Multimile s-au adunat in jurul lui Isus si niste prieteni au adus la El pe un surd, care vorbea cu mare dificultate. Luandu-l pe acest om deoparte, Isus "i-a pus degetele in urechi si i-a atins limba cu scuipatul Lui. Apoi, Si-a ridicat ochii spre cer, a suspinat si a zis: `Efata`, adica: `Deschide-te!` Indata i s-au deschis urechile, i s-a dezlegat limba si a vorbit foarte deslusit" (Marcu 7, 33-35).

Aceasta minune se deosebea de majoritatea celor de mai inainte. Nu omul bolnav a fost acela care Il cautase pe Invatator, ci mai degraba prietenii il adusesera la El. Credinta lor Il cauta pe Mesia. Omul putea sa vorbeasca, dar nu clar (vers. 35). Probabil ca, din cauza surzeniei, nu-si putea auzi propria voce si de aceea nu se putea corecta, in timp ce rostea cuvintele. Isus a luat pe om deoparte si, prin miscari bine definite, Si-a pus degetele in urechile lui. Prin aceste gesturi, El i-a aratat ca era interesat de suferinta lui.

Aceasta a fost singura ocazie cand, la savarsirea unei minuni, Isus a privit catre cer.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Efata, deschide-te! | Salvatorul.ro
meniu prim
Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.