Devoțională Aluatul fariseilor

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 200
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3070-aluatul-fariseilor]Aluatul fariseilor[/url]

"Isus le-a zis: `Luati seama si paziti-va de aluatul Fariseilor si al Saducheilor`. Ucenicii se gandeau in ei si ziceau: `Ne zice asa pentru ca n-am luat paini!` Isus, care cunostea lucrul acesta, le-a zis: `Putin credinciosilor, pentru ce va ganditi ca n-ati luat paini? Tot nu intelegeti? Si nici nu va mai aduceti aminte de cele cinci paini pentru cei cinci mii de oameni, si cate cosuri ati ridicat? Nici de cele sapte paini pentru cei patru mii de oameni, si cate cosnite ati ridicat? Cum nu intelegeti ca nu v-am spus de paini ?Ci v-am spus sa va paziti de aluatul Fariseilor si al Saducheilor?` Atunci au inteles ei ca nu le zisese sa se pazeasca de aluatul painii, ci de invatatura Fariseilor si a Saducheilor." (Matei 16,6-12)



Isus a plecat de la aceia care continuau sa I se impotriveasca. Urcandu-se din nou pe corabie, ucenicii impreuna cu Isus au traversat marea si au acostat undeva aproape de Betsaida Iulias. In graba lor de a parasi Magdala, ucenicii au pierdut din vedere sa cumpere suficienta paine. A cumpara mancare de la neiudei nu era deloc ceva de dorit. Isus le-a zis: "Luati seama si paziti-va de aluatul fariseilor!" (Matei 16,6) Neintelegand corect avertizarea Sa, ucenicii au crezut ca Isus era ingrijorat de faptul ca nu luasera suficienta hrana pentru calatoria lor prin teritoriul pagan. Lipsa lor de credinta si de patrundere spirituala ii facuse de multe ori sa aiba pareri gresite cu privire la cuvintele lui Isus. Acum, Isus i-a mustrat pentru ca au crezut ca El, care hranise mii de oameni cu cateva paini si cativa pesti, S-ar fi gandit, in solemnele Lui avertizari, la hrana pamanteasca, pieritoare. Exista pericolul ca rationamentele iscusite ale fariseilor si saducheilor sa influenteze si pe ucenicii Sai, prin necredinta, facandu-i sa se gandeasca in mod usuratic la lucrarile lui Hristos.

Inca din vremea exodului, iudeii scoteau din casele lor aluatul in timpul sarbatoririi Pastelor. Ei priveau aluatul ca pe un tip, ca pe un simbol al pacatului. Orice bun iudeu ar fi inteles imediat ce vroia sa spuna Isus. Mantuitorul vorbea despre doctrina. Asa cum aluatul transforma intreaga compozitie de paine, tot la fel si invataturile false ale fariseilor si ale saducheilor aveau sa-i afecteze pe adeptii acestora. Masca de falsa evlavie inca ii inducea in eroare pe ucenicii Domnului Hristos, facandu-i sa creada ca acestia erau oameni piosi si intelepti in lucrurile spirituale. Ucenicii erau vulnerabili pentru ca ei inca ravneau sa ocupe locuri de frunte in conducerea poporului lor. Principala motivatie a fariseilor si saducheilor era dorinta de inaltare a eului.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Aluatul fariseilor | Salvatorul.ro
meniu prim
A greși e omenesc, a ierta-i dumnezeiesc!