Devoțională Patru pareri

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 182
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3073-patru-pareri]Patru pareri[/url]

"Dar voi", le-a zis El, "cine ziceti ca sunt?" (Matei 16,15)



Inainte ca Isus sa le vorbeasca ucenicilor, El le-a pus la incercare credinta. "Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul omului?" a intrebat El (Matei 16,13). Daca ei nu Il acceptau pe Isus ca fiind Mesia, jertfa Sa nu avea sa aiba, pentru ei, nici o semnificatie. Acela care va gasi mantuire in crucea de pe Calvar trebuie ca, mai intai sa recunoasca in Acela care atarna pe cruce pe nimeni altul decat Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii, Mesia, Hristosul. A crede altfel inseamna a nega puterea ispasitoare a jertfei Sale. Majoritatea iudeilor credeau ca Isus era un om bun, poate chiar un rabbi inzestrat cu un mare dar, insa nu indelung asteptatul Mesia. Foarte putini erau dispusi sa accepte imparatia Sa ca fiind una spirituala, a harului. Ucenicii i-au raspuns lui Hristos cu cele patru pareri larg raspandite. "Ei au raspuns: `Unii zic ca esti Ioan Botezatorul; altii: Ilie; altii: Ieremia sau unul dintre prooroci`" (versetul 14).

1. Ioan Botezatorul, un profet de dimensiuni marete, atinsese constiinta nationala. Irod Antipa era convins, asa cum erau si altii, ca Isus era Ioan reincarnat. (Marcu 6,14). Si Isus invata, intr-adevar, cu puterea lui Ioan.

2. Ilie fusese profetul rugaciunii si al minunilor. Rugaciunile lui coborasera foc din cer, inviasera morti, provocasera seceta si apoi adusesera ploaie. Multi credeau ca Ilie avea sa se intoarca pe pamant pentru a-L vesti pe Mesia (Maleahi 4,5.6). Si minunile lui Isus erau, intr-adevar, la fel de uluitoare ca si oricare dintre cele pe care le facuse Ilie.

3. Ieremia fusese un profet al compasiunii, care varsase lacrimi pentru copiii lui Israel, atunci cand acestia se aflau in robia babiloniana. Si, intr-adevar, Isus manifesta fata de poporul aflat in robia pacatului, aceeasi compasiune ca si Ieremia.

4. Multi credeau ca Isus era profetul care trebuia sa-L preceada pe Mesia. "Domnul Dumnezeul tau, iti va ridica din mijlocul tau, dintre fratii tai, un prooroc ca mine: Sa ascultati de el" (Deuteronom 18,15). Nascocirea ca Isus a fost doar un om bun si deosebit, poate chiar cel mai bun om care a trait vreodata, dar nimic mai mult, este pe cat de absurda, pe atat de neverosimila... Isus din Nazaret a fost fie Hristosul, fiul Dumnezeului celui viu, fie cel mai mare impostor al tuturor timpurilor.

Patru pareri excelente – dar toate patru gresite! Isus a intruchipat invatatura puternica a lui Ioan, minunile lui Ilie, compasiunea lui Ieremia, maretia profetului Moise – dar, mai presus de toate, El a fost Fiul lui Dumnezeu.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Patru pareri | Salvatorul.ro
meniu prim
Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.