Devoțională Ia-ti crucea

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 161
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3076-ia-ti-crucea]Ia-ti crucea[/url]

"Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: ,Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze". (Matei 16,24)



Crucificarea este o metoda de executie specific romana. Cu toate acestea, cetatenii romani nu erau niciodata crucificati, aceasta forma de pedepsire fiind rezervata persoanelor pe care romanii le dispretuiau fatis...

Moartea lenta, rastignit pe cruce, era cu adevarat ingrozitoare, pentru ca, de obicei, victimele traiau in acea agonie inca multe ore, uneori chiar cateva zile. Metoda iudaica de pedepsire, omorarea cu pietre a celor condamnati la moarte, putea fi considerata, in anumite situatii, ca fiind de-a dreptul miloasa prin comparatie. Aici, Isus a folosit un limbaj grafic, pentru a descrie acceptarea de bunavoie a umilintei, care avea sa fie partea acelora care doreau sa-L urmeze. Aceasta dezvaluire i-a intristat pe ucenici. Isus parea hotarat sa-Si urmeze drumul catre cruce, iar ei nu puteau face nimic prin care sa-L intoarca din cale. Cuvintele lui Hristos n-ar fi putut descrie o mai deplina predare de sine. Cu toate ca Dumnezeu nu ne cheama pe toti sa ne dam viata, El asteapta din partea noastra dispozitia de a renunta la orice pentru El. Un ucenic trebuie sa fie gata sa poarte orice cruce asezata asupra lui, de dragul Evangheliei. Noi trebuie nu doar sa ne purtam crucea cu rabdare, dar si sa calcam pe urmele lui Isus. "Si la aceasta ati fost chemati; fiindca Hristos a suferit pentru voi si v-a dat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui" (1 Petru 2,21). Fiecare ucenic al lui Hristos trebuie sa faca o alegere clara. Noi alegem sa acceptam fie planul egoist de a ne cruta, de a ne "pastra" propria viata, fie planul lui Hristos de a "renunta" la ea. Luca 9,23 ne indeamna la o supunere zilnica fata de vointa lui Dumnezeu. Este intr-adevar ciudat ca in acest proces, al renuntarii la viata noastra, noi castigam, de fapt, viata vesnica. "Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?" (Matei 16,26). Urmasii lui Hristos trebuie sa-si concentreze atentia si eforturile asupra mantuirii omenirii pierdute. Pentru aceasta a venit Isus pe pamant si Si-a dat viata. "Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus" (1 Ioan 2,6). Nu exista nici o coroana fara cruce.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ia-ti crucea | Salvatorul.ro
meniu prim
Cel mai înalt privilegiu care i se poate acorda unui om pe pământ este acela de a fi admis în cercul prietenilor lui Dumnezeu!