Devoțională Despre ce va intrebati cu El?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 171
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3079-despre-ce-va-intrebati-cu-el]Despre ce va intrebati cu El?[/url]

"Cand au ajuns la ucenici, au vazut mult norod imprejurul lor si pe carturari intrebandu-se cu ei." (Marcu 9,14)



Intorcandu-se pe campia de la poalele muntelui, Isus, Petru, Iacov si Ioan s-au intalnit cu ceilalti ucenici si au vazut ca in jurul acestora se adunase o mare multime de oameni. Ceva nu era tocmai in regula. Ucenicii erau agitati. Isus stia ca cineva tocmai adusese la ei un baiat posedat de un duh rau, ca sa-l vindece. In Numele lui Isus Hristos, ucenicii poruncisera duhului sa plece, dar acesta rasese de ei batjocoritor. Carturarii le observasera esecul si acum ii umileau pe cei noi. Isus privind drept la carturari, intreba: "Despre cei va intrebati cu ei?" Multimea a amutit, in timp ce tatal si fiul si-au facut loc sa vina in fata. Cazand la picioarele lui Isus, tatal a explicat: "Invatatorule, am adus la Tine pe fiul meu, care este stapanit de un duh mut. Oriunde il apuca, il tranteste la pamant. Copilul face spuma la gura, scranceste din dinti si ramane teapan. M-am rugat de ucenicii tai sa scoata duhul, si n-au putut" (Marcu 9,17.18). Indata, Isus a spus: "Aduceti-l la Mine!" (vers. 19).

Baiatul a fost adus si cand privirea Mantuitorului a cazut asupra lui, duhul cel rau l-a aruncat la pamant in convulsiile agoniei. El zacea la pamant, zvarcolindu-se si sfasiind aerul cu strigate neomenesti.

"Cate vreme este de cind ii vine asa?" a intrebat Isus (vers 21). "Din copilarie", a raspuns tatal. "Si de multe ori duhul l-a aruncat cand in foc, cand in apa, ca sa-l omoare. Dar daca poti face ceva, fie-Ti mila de noi si ajuta-ne" (vers. 21.22). Isus a remarcat umbra de necredinta: "Daca poti..." Domnul Hristos avea putere sa-l ajute, dar era nevoie de credinta tatalui ca sa faca acest lucru. "Daca poti crede, toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!" i-a spus Isus (vers. 23).

In clipa aceea tatal si-a dat seama ca soarta fiului sau statea in mainile lui. Cu lacrimi in ochi, el a implorat: "Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!" (vers. 24). Isus a poruncit duhului sa plece si imediat, scuturandu-l cu putere, duhul l-a parasit pe baiat. Copilul a ramas atat de linistit, incat multimea s-a temut ca era mort. Luandu-l de mana, Isus l-a prezentat sanatos inaintea tatalui sau. Multimea a ramas inmarmurita, carturarii se simteau invinsi, iar ucenicii priveau uimiti la Invatatorul lor.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Despre ce va intrebati cu El? | Salvatorul.ro
meniu prim
Cine dintre voi este înțelept și priceput? Să-și arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii! ( Iacov 3:13 )