Devoțională Credinta cat un graunte de mustar

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 169
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3080-credinta-cat-un-graunte-de-mustar]Credinta cat un graunte de mustar[/url]

"`Din pricina putinei voastre credinte`, le-a zis Isus. `Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: , si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta`." (Matei 17,20)



Dupa ce multimea s-a imprastiat, ucenicii au venit la Isus si L-au intrebat: "Noi de ce n-am putut sa scoatem duhul acesta?" (Marcu 9,28). De ce puterea de a scoate demoni, care le fusese data in timpul calatoriei lor misionare, ii parasise? Carturarii ii facusera sa creada ca duhul avea o putere superioara aceleia pe care o aveau ei. Cu toate acestea, adevarata piedica nu fusese puterea demonului, ci neputinta spirituala a ucenicilor. Cat lipsise Isus din mijlocul lor, ucenicii nu folosisera timpul pentru cresterea lor spirituala. Lasandu-se biruiti de descurajare si de propriile nemultumiri, ei facusera loc geloziei, gandindu-se ca si ei ar fi putut, la fel de bine, sa faca parte din grupul care Il insotise pe Isus pe munte. Ei se bizuisera pe propriile puteri pentru a savarsi minunea. Dar nimeni nu se poate astepta sa biruie fortele raului, daca Dumnezeu nu este de partea Sa.

Si nici nu se poate astepta cineva sa primeasca intr-o clipa puterea de a savarsi o astfel de minune. Este nevoie de rugaciune zilnica, de meditatie asupra Cuvantului lui Dumnezeu si de credinta, pentru a iesi biruitori din lupta impotriva fortelor intunericului. Chiar si o credinta mica doar cat un graunte de mustar, care este cea mai mica dintre toate semintele, poate face lucruri mari pentru Domnul. "Toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu" (Marcu 10,27). Nici o dificultate nu va fi prea greu de depasit de ucenicul care crede. Numai cererea staruitoare si sincera inaltata catre Dumnezeu in credinta – in acea credinta care conduce la dependenta totala de Dumnezeu si la o consacrare fara rezerve in lucrarea Lui – poate izbuti sa le aduca oamenilor ajutorul Duhului Sfant in lupta impotriva acestei lumi si impotriva duhurilor rautatii din locurile ceresti.

Credinta simpla si plina de incredere in Cuvantul lui Dumnezeu si in Isus este suficienta pentru a savarsi minuni in aceasta viata. Atunci cand se hraneste cu hrana abundenta care se gaseste in Cuvantul lui Dumnezeu, chiar si o credinta mica va creste. Studiul si rugaciunea zilnica sunt mijloacele datatoare de viata care conduc la maturizare si crestere. Atunci cand apar greutatile, asa cum se va intampla cu siguranta in viata crestinului, credinta puternica rezista.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Credinta cat un graunte de mustar | Salvatorul.ro
meniu prim
Da, inima noastră își găsește bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. ( Psalmii 33:21 )