Devoțională De cate ori sa iert?

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 176
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3083-de-cate-ori-sa-iert]De cate ori sa iert?[/url]

"Atunci Petru s-a apropiat de El, si I-a zis: `Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori ?`" (Matei 18,21)



Petru a dat glas unei intrebari care, cu siguranta, ii framanta si pe ceilalti ucenici. Exista vreo limita pana la care sunt obligat sa-l iert pe fratele meu? Pentru Petru si pentru ceilalti, iertarea trebuie sa fi fost un lucru tare greu. El era intotdeauna gata sa-si apere eul, sa caute razbunarea sau sa faca totul pentru a obtine un avantaj. Acum, Petru se interesa cat de mult trebuia sa aiba rabdare pana cand sa fie indreptatiti sa-i plateasca celui ce-i gresise dupa cum merita. Limita rabinica pentru iertare era de trei ori. Petru a dublat-o si a mai adaugat inca una, ca sa fie o masura deplina. Cu siguranta ca de sapte ori avea sa fie suficient pentru a primi aprecierea unui Domn care interpreta legea in limitele ei cele mai largi. Dar ucenicul a aflat, spre uimirea lui, ca modul Lui de a aprecia iertarea, dupa numarul de ocazii, pierdea din vedere esenţialul.

Contabilizarea iertarii face ca aceasta sa devina ceva mecanic. Iertarea este o atitudine, nu un act! Adevarata iertare nu opereaza dupa limite in timp sau in ocazii. Petru uitase deja Predica de pe Munte. "Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru ceresc va va ierta greselile voastre", spusese Hristos. "Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre" (Matei 6,14.15). Cel lipsit de mila nu se poate astepta ca harul iertator al Domnului sa-i acopere greselile. Cand este drept sa incetam sa iertam? Cand poate un crestin sa spuna: "Nu te voi ierta niciodata pentru ceea ce ai facut?" Daca cineva isi marturiseste pacatul facut impotriva ta, cand esti indreptatit sa-i pretinzi si mai multa umilire?

Raspunsul lui Isus, "pana la saptezeci de ori sapte" (original) este simbolic. Nu este esential daca aceasta inseamna de 490 de ori sau de 77 de ori. Daca spiritul de iertare insufleteste inima, o persoana va fi la fel de dispusa sa ierte un suflet pocait si a opta oara cum a fost si prima oara sau a 491 oara cum a iertat a opta oara. Adevarata iertare nu este limitata de cifre; mai mult decat atat, adevarata iertare nu este actul care se vede, ci spiritul care l-a motivat.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională De cate ori sa iert? | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!