Devoțională Ca vrajita

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 187
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3087-ca-vrajita]Ca vrajita[/url]

"Pe la jumatatea praznicului, Isus S-a suit la Templu. Si invata norodul." (Ioan 7,14)



Faima lui Isus se raspandise in intregul Imperiu Roman. Unii veneau la Sarbatoarea Corturilor doar in speranta ca Il vor vedea. Pretutindeni oamenii vorbeau despre Isus din Nazaret. Doar foarte putini aveau destul curaj ca sa-si exprime in public parerea ca El ar putea fi Mesia, insa multi discutau deschis aceasta posibilitate intr-un cerc mai restrans. Multimile erau impartite in ceea ce privea parerea lor despre acest Invatator. Multi credeau ca era "un om bun", in timp ce altii Il considerau un inselator. In mijlocul acestor discutii contradictorii, a aparut chiar obiectul curiozitatii lor.

Isus a sosit in Ierusalim pe la mijlocul sarbatorii. Calatorind singur, El alesese un drum nu prea circulat, dorind ca nimic sa nu-I impiedice misiunea. Strecuradu-Se in cetate, El a intrat in curtea templului chiar cand framantarea multimii cu privire la persoana Sa ajunsese la culme. Din cauza lipsei Lui de la sarbatoare, se spusese ca nu indraznea sa Se arate in fata preotilor si a conducatorilor. Toti au fost surprinsi cand L-au vazut. Orice glas a fost adus la tacere. Toti se minunau de demnitatea si curajul aratate in fata vrajmasilor puternici care cautau sa-I ia viata. Isus vorbea cu o asemenea putere, incat multimea asculta ca vrajita. Captivati de profunzimea intelegerii Sale si de uimitoarele cunostinte scripturistice de care dadea dovada, ei nu puteau spune altceva decat "Cum are omul acesta invatatura, caci n-a invatat niciodata?" (Ioan 7,15). Despre autoinstruirea in adevarurile Scripturii nu auzise, dar o astfel de educatie era privita ca fiind mult inferioara celei recunoscute oficial, din scolile rabinice. Era adevarat, Isus nu invatase niciodata in scolile rabinice, dar Invatatorul Sau era Dumnezeu.

Isus ii invata pe oameni in fiecare zi, cand acestia veneau la templu. Luand in batjocura nasterea lui Isus, rabinii cautau sa indeparteze din mintea oamenilor orice gand ca El ar fi fost Mesia; dar El refuza sa Se lase atras in discutii contradictorii cu privire la paternitatea Sa. "Ma cunoasteti si Ma stiti de unde sunt! Eu n-am venit de la Mine Insumi, ci Cel ce M-a trimis este adevarat, si voi nu-L cunoasteti. Eu Il cunosc, caci vin de la El, si El M-a trimis" (vers. 28.29). Conducatorii iudei nu L-au recunoscut pe Isus ca fiind Fiul lui Dumnezeu, din pricina conceptiei lor gresite despre Dumnezeu, care ii facea sa si-L imagineze ca pe un conducator tiran, si nu ca pe un Tata iubitor si milostiv. Nerecunoscandu-L pe Isus ca Dumnezeu, iudeii au ignorat descoperirea care le fusese facuta cu privire la caracterul adevarat al lui Dumnezeu.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ca vrajita | Salvatorul.ro
meniu prim
Trecerea în revistă a fidelităţii şi binecuvântărilor din trecut ale lui Dumnezeu, te va încuraja şi îţi va da speranţă pentru astăzi.