Devoțională Puterea face legea?

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 153
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3090-puterea-face-legea]Puterea face legea?[/url]

"Fariseii le-au raspuns: `Doar n-ati fost dusi si voi in ratacire? A crezut in El vreunul din mai marii nostri sau din Farisei ? Dar norodul acesta, care nu stie Legea, este blestemat !" (Ioan 7,47-49)



Esecul politiei templului de a-L prinde pe Isus i-a maniat pe farisei. Acestia au intrebat: "Doar n-ati fost si voi dusi in ratacire? A crezut in El vreunul dintre mai marii nostri sau dintre farisei? Dar norodul acesta, care nu stie Legea, este blestemat!" Ei considerau ca poporul era prea ignorant ca sa discearna adevarul si se considerau singurii in masura sa judece si sa hotareasca ce ar trebui sa auda multimea. Conducatorii poporului Il pusesera pe Isus in umbra inca de la sosirea Sa in Ierusalim. Preotii si conducatorii cautau sa-L prinda in cursa. Au facut planul de a-L opri prin violenta. Dar aceasta nu era totul. Doreau sa-L umileasca pe acest Invatator galilean in fata poporului. Daca ar fi putut sa arate ca nu aveau aprobarea lor ca sa-i invete pe oameni, atunci L-ar fi putut discredita. Dar Isus a raspuns la acuzatia lor, declarand clar: "Invatatura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine" (Ioan 7,16).

Atunci au incercat sa-L discrediteze, spunand ca este paranoic. "Ai drac, Cine cauta sa Te omoare?" au intrebat ei (vers. 20). Isus le-a aratat ca erau pe cale de a calca porunca a sasea. Dati in vileag, ei au pretins apoi ca lucrarile Lui veneau de la diavolul. Aceasta nu era o acuzatie noua. Isus adusese la tacere pe fiecare dintre acuzatorii Sai, si totusi ei refuzau sa-L recunoasca drept Mesia. "Ma cunoasteti si Ma stiti de unde sunt! Eu nu am venit de la Mine Insumi, ci Cel ce M-a trimis este adevarat, si voi nu-L cunoasteti. Dar Eu Il cunosc, caci vin de la El si El M-a trimis" (vers. 28.29). Era o declaratie evidenta ce El era Fiul lui Dumnezeu.

Maniati, conducatorii cautau acum sa-L aresteze, dar o putere nevazuta ii impiedica. Un numar considerabil dintre cei care-L ascultau pe Isus in templu le ingaduisera rabinilor sa le influenteze atitudinea fata de El.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Puterea face legea? | Salvatorul.ro
meniu prim
Grăbește, Dumnezeule de mă izbăvește! Grăbește de-mi ajută, Doamne! ( Psalmii 33:22 )