Devoțională Ochii sai intelegatori

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 195
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3097-ochii-sai-intelegatori]Ochii sai intelegatori[/url]

"De cand este lumea, nu s-a auzit sa fi deschis cineva ochii unui orb din nastere. Daca omul acesta n-ar veni de la Dumnezeu, n-ar putea face nimic." (Ioan 9,32.33)



Prietenii l-au dus pe orbul vindecat inaintea consiliului fariseilor, unde acesta a marturisit: "Mi-a pus tina pe ochi, m-am spalat si vad" (Ioan 9,15). Fariseii l-au intrebat: "`Tu ce zici despre El, in privinta faptului ca ti-a deschis ochii?` `Este un prooroc`, le-a raspuns el" (vers. 17). In loc sa accepte minunea, fariseii au ales sa se indoiasca de faptul ca omul ar fi fost vreodata orb. Chemandu-i parintii, ei i-au intrebat: "Acesta este fiul vostru, care spuneti ca s-a nascut orb? Cum dar vede acum?" (vers. 19).

Fariseii mai aveau cu siguranta speranta, si anume aceea de a-i intimida pe parintii omului. Cu aparenta sinceritate, ei au intrebat: "Cum dar vede acum?" Parintii se temeau sa nu se compromita, deoarece se hotarase ca oricine va marturisi ca Isus este Hristosul "sa fie dat afara din sinagoga", adica sa fie exclus din sinagoga treizeci de zile. In acest timp, nici copiii nu puteau fi circumcisi, nici mortii nu puteau sa fie plansi in casa celui vinovat. Condamnarea aceasta era privita ca o mare nenorocire si, daca cel vinovat nu se pocaia, urma o pedeapsa si mai grea. Cei doi au preferat sa evite pedepsele religioase decat sa ramana de partea adevarului. Excomunicarea a biruit convingerea. Ei au declarat: "Stim ca acesta este fiul nostru si ca s-a nascut orb. Dar cum vede acum sau cine i-a deschis ochii, nu stim. Intrebati-l pe el; este in varsta si poate vorbi singur in ceea ce-l priveste!" (vers. 20,21).

Dar orbul a ramas neinfricat. Fariseii i-au zis: "Da slava lui Dumnezeu: noi stim ca omul acesta este un pacatos" (vers. 24). Dar omul le-a raspuns: "Daca este un pacatos, eu nu stiu; eu una stiu: ca eram orb si acum vad" (vers. 25). Cu toate ca fariseii au incercat sa-l intimideze, el a ramas hotarat. Apoi, preotii si rabinii, si-au strans hainele pe ei, ca si cum s-ar fi temut sa nu se molipseasca prin atingerea de el; si-au scuturat praful de pe picioare si l-au acuzat cu patima: "Tu esti nascut cu totul in pacat si vrei sa ne inveti pe noi?" Si l-au excomunicat.

Isus a auzit despre fapta lor si l-a cautat pe omul acela. Cand a auzit ca Isus era Fiul lui Dumnezeu, s-a aruncat la picioarele Mantuitorului, inchinandu-I-se. Nu numai vederea fizica i-a fost restabilita, dar si ochii priceperii sale fusesera deschisi.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ochii sai intelegatori | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu pierde niciodată ocazia de a vedea ceva frumos, căci frumuseţea este autograful lui Dumnezeu – poteca Sa de taină. Caut-o în fiecare chip, în peticul de cer albastru, în fiecare floare...