Devoțională Neprihanirea legii

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 188
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3102-neprihanirea-legii]Neprihanirea legii[/url]

"Un invatator al Legii s-a sculat sa ispiteasca pe Isus si I-a zis: `Invatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?`" (Luca 10,25)



Conducatorii religiosi au trimis un expert religios din Ierihon (un invatator al legii, sa-I puna lui Isus o intrebare astfel ticluita, incat sa-L prinda in cursa. Rabinii petreceau ore de-a randul in dezbateri cu privire la viata vesnica; astfel, multimea astepta nerabdatoare raspunsul lui Isus la intrebarea: "Ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?" Isus i-a raspuns invatatorului Legii tot printr-o intrebare: "Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?" (Luca 10,26). Domnul Hristos lega mantuirea de pazirea poruncilor. Multi dintre preoti si dintre rabini considerau ca Isus era ingaduitor in privinta legii, pentru ca El Insusi incalca adesea oranduielile omenesti. Prin acest raspuns-intrebare, El Isi arata sustinerea ferma fata de Cele Zece Porunci. Intrebarea invatatorului legii descoperea faptul ca aceasta era de acord cu conceptia iudaica dominanta cu privire la mantuire. Oamenii se straduiesc sa castige mantuirea prin merite. Astfel, unul dintre punctele de plecare in aceasta straduinta de a-ti face singur drum spre cer trebuie sa fi avut legatura cu acele lucruri pe care puneau pret carturarii si rabinii.

Predica de pe Munte vorbea despre spiritul legii, nu despre litera ei. Poate ca acest invatator al legii era un sarguincios cercetator al literei legii, dar cu siguranta ca nu-i intelegea spiritul. El I-a raspuns lui Isus: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti" (vers. 7). Orice iudeu evlavios recita acest pasaj din Scriptura de doua ori pe zi. Isus a confirmat raspunsul omului. "Bine ai raspuns; fa asa si vei avea viata vesnica" (vers. 28). Soarta omului va fi hotarata de ascultarea lui fata de intreaga lege. Iubirea suprema fata de Dumnezeu si iubirea nepartinitoare fata de om sunt principiile care trebuie sa ne conduca viata. Daca-L iubesti pe Dumnezeu, vei pazi primele patru porunci. Daca iti iubesti aproapele, le vei pazi pe ultimele sase.

Invatatorul legii considera ca pazise poruncile destul de bine, si totusi sustinea ca, pentru a castiga mantuirea, mai era nevoie si de altceva decat de simpla pazire a "literei legii". El stia ca nu practicase adevarata dragoste fata de oameni.

Domnul Hristos stia ca nimeni nu poate asculta de Lege prin propria lui putere. Doar acceptand virtutea si harul lui Hristos putem implini legea.
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Neprihanirea legii | Salvatorul.ro
meniu prim
Nu este bine să mănânci multă miere: tot așa, nu este o cinste să alergi după slava ta însuți. ( Proverbele 25:27 )