Devoțională Omul cu sufletul pustiu

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 184
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3289-omul-cu-sufletul-pustiu]Omul cu sufletul pustiu[/url]

W. O. Saunders, unul din marii necredincioşi ai Americii, a scris în revista "American Magazine", numărul din noiembrie 1930, pagina 23:

"Aş vrea să întîlniţi pe cel mai singuratic şi mai nefericit om de pe pămînt ... Nu vorbesc despre omul care nu crede în Dumnezeu. Nu-ţi cer să întîlneşti pe ateu, pe cel ce tăgăduieşte pe Dumnezeu, ci să-1 întîlneşti pe agnostic, pe acel tovarăş gînditor, patetic şi singuratic, care simplu spune că nu ştie, el e omul care nu are nici un Dumnezeu. Unii îl numesc necredincios. Eu sînt în mod special calificat să vă introduc pe agnostic, căci eu însumi sînt un agnostic. Ceea ce scriu, scriu din propria mea viaţă, din inima şi mintea mea. Introducîndu-mă pe mine, veţi avea introducerea necredinciosului din vecinătatea voastră, căci peste tot, în orice ţară, el e acelaşi.

Probabil veţi fi surprinşi să aflaţi că agnosticul vă invidiază credinţa voastră în Dumnezeu, credinţa într-o viaţă după moarte, în cer, şi binecuvîntata voastră asigurare că veţi întîlni pe cei dragi ai voştri în locul unde nu mai e durere şi întristări. El ar da tot ce are să poată avea acea credinţă şi să fie mîngîiat prin ea.

Pentru el nu e decît mormîntul şi persistenţa materiei. Tot ce vede el dincolo de groapă e doar dezintegrarea protoplasmei şi a psihoplasmei, din care este compus tru­pul şi personalitatea sa. Dar, în această optică materialistă, eu nu găsesc nici un extaz, nici o fericire ....

Necredinciosul de lîngă tine ... este ... adînc impresionat de puterea credinţei tale. El a văzut beţivani, desfrînaţi şi oameni cu totul decăzuţi, tranfiguraţi de ea. El a văzut bol­navi şi bătrîni fără sprijin cum au fost susţinuţi şi mîngîiaţi de ea. Şi el este impresionat de lucrările dragostei, de binefaceri, de azile, de spitale, de orfelinate, de şcoli clădite de particulari, de oameni ai credinţei ... Cu ruşine, el trebuie să admită că necredincioşii, ca atare, au clădit foarte puţine spitale şi orfelinate ...

Ce are să-ţi ofere un necredincios? Nimic, nimic. El spune aceasta. El invidiază cu răutate pe credincioşi. El are sufletul pustiu şi nefericit. Atunci ce are el să ofere credincioşilor? Nimic decît nefericirea sa".
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Omul cu sufletul pustiu | Salvatorul.ro
meniu prim
Pe calea credinței, pașii noștri seamănă cu pașii vechilor peregrini pe vremuri, adică doi pași înainte și unul înapoi.