Devoțională Munca si jertfa

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 170
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3308-munca-si-jertfa]Munca si jertfa[/url]

Vestirea Jertfei Domnului Isus întotdeauna a cerut muncă intensă şi spirit de jertfă. Unii istorici bisericeşti spun că în timp ce apostolul Andrei predica în Dobrogea, au venit la el trei bărbaţi tineri numiţi Inn, Pinn şi Rimm să asculte Evanghelia. Ei au fost din nord, sciţi de origine. Ei au fost convertiţi. După ce au fost botezaţi, Andrei i-a instruit în învăţătura Evangheliei şi ei 1-au ajutat în lucrarea sa, printre sciţii din stînga Dunării. Aprinşi de o rîvnă sfîntă, ei au predicat Evanghelia barbarilor - aşa erau consideraţi Dacii în primul secol - şi mulţi au crezut în Cristos Domnul. Istoricii sînt de părere că, atunci cînd apostolul Pavel în Coloseni 3.11 pomeneşte pe barbar şi scit, despre aceşti creştini vorbeşte.

Munca intensă a celor trei credincioşi a aprins furia barbarilor, a dacilor, în cartea "Vieţile sfinţilor", pagina 341, se spune că din porunca regelui ei au fost prinşi în timp de iarnă grea, cu ger mare, au fost legaţi de nişte stîlpi în apă şi acolo au îngheţat. D. Petrescu în cartea "Martirii crucii", pagina 45, spune că apa în care au murit ca martiri a fost rîul Museon (Buzău).

Eşti tu gata să faci lucrarea chiar dacă trebuie să suferi?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Munca si jertfa | Salvatorul.ro
meniu prim
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. ( Ioan 3:16 )