Devoțională Misionarismul primar

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 185
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3312-misionarismul-primar]Misionarismul primar[/url]

Epifaniu, un călugăr ce a trăit pe vremea luptelor iconoclastice (775 - 842 după Cristos), a lucrat o istorie a vieţii apostolului Andrei, după lucrările altor bărbaţi care au trăit înainte de el şi după datele culese de la creştinii din diferite părţi, căci el a călătorit prin multe ţări pe unde se spunea că a misionat apostolul Andrei. El afirmă că Andrei a făcut trei călătorii misionare în nord. Fiecare călătorie o începea de la Ierusalim, unde se întorcea iarăşi pentru sărbătorirea Pastelor.

în prima călătorie, a avut ca tovarăş de lucru pe Matia, cel ales în locul lui Iuda, că ar fi trecut prin Pont, Capadocia şi ar fi ajuns în Sciţia.

In a doua călătorie, a mers cu apostolul loan pînă la Efes, iar acolo Andrei a avut o vedenie în care Domnul i-a zis: "Mergi în Bitinia, că pe tine te aşteaptă încă Sciţia". Astfel el s-a îndreptat spre ţara Sciţilor (Sciţia Minor -Dobrogea de astăzi), a înfiinţat biserici şi a lăsat la Odisopol (Varna) pe Apion, unul din discipolii săi şi apoi s-a întors la Ierusalim.

In a treia călătorie misionară se spune că Andrei a avut ca însoţitori pe Matia, pe Simon Cananitul şi pe Tadeu. Că ar fi ajuns la Edesa, unde 1-a lăsat pe Tadeu, iar el cu ceilalţi au trecut în nord, ajungînd pînă la Dioscur (Seva-stopolul de azi), înfiinţînd noi biserici şi întărind pe fraţi.

Fără căruţă, fără maşină, fără tren sau avion, ci apostoleşte, creştinii au mers, din loc în loc, şi au predicat Evanghelia, iar azi?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Misionarismul primar | Salvatorul.ro
meniu prim
Smeriți-vă înaintea Domnului, și El vă va înălța. ( Iacov 4:10 )