Devoțională Numele Iui Isus in frunte

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 177
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3379-numele-iui-isus-in-frunte]Numele Iui Isus in frunte[/url]

H. G. Wells, 1866 - 1946, a fost un istoric englez, de renume mondial. Cu toate că a fost mare necredincios, el a scris următoarele:

"Isus din Nazaret ... e figură dominantă în istorie. Fără îndoială, vorbesc despre El ca om, căci concep că un istoric trebuie să-L trateze ca om, întocmai cum pictorul trebuie să-L picteze ca om ... Să afirmi, că El niciodată n-a trăit, că cele scrise despre viaţa Sa sînt doar invenţii, este mult mai dificil şi ridică mult mai multe probleme, în calea unui istoric, decît să accepte ca fapte elementele esenţiale ale relatărilor din Evanghelii ... Vechii istorici romani au ignorat cu totul pe Isus; ei au ignorat creşterea şi răspîndi-rea învăţăturii Sale, socotind-o ca ceva aparte de viaţă ... El n-a lăsat nici o impresie asupra hrisoavelor istorice ale timpului Său. Totuşi, după o mie nouă sute de ani, un istoric ca mine, care nici măcar nu se numeşte creştin, constată că tabloul se centrează, în mod irezistibil, în jurul vieţii şi caracterului acestui Om ... Astfel, istoricul, desconsiderînd semnificaţia teologică a vieţii Sale, înscrie totuşi numele lui Isus din Nazaret în fruntea celor mai de seamă caractere ale lumii".
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Numele Iui Isus in frunte | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă dai peste miere, nu mânca decât atât cât îți ajunge, ca să nu ți se scârbească și s-o verși din gură. ( Proverbele 25:16 )