Devoțională Nascut din fecioara

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 168
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3401-nascut-din-fecioara]Nascut din fecioara[/url]

Un student la medicină auzise că Domnul Isus Cristos S-a născut din fecioara Măria. Cu mintea lui de student, nu putea pricepe, cum s-a putut petrece aşa ceva. Cunoştinţe¬le lui îi împiedicau raţiunea, să creadă acest adevăr. Nedumerit, s-a dus la un predicator, să-i explice. Acesta, pe cale raţională, a încercat să-i dovedească posibilitatea unui asemenea fapt, dar 1-a lăsat mai încurcat.

Terminînd medicina, a primit post de doctor, undeva într- un sat de munte. De Crăciun, s-a dus şi el la o bisericuţă din sat. Nu se gîndea că un predicator ce vorbeş¬te unor pădurari, ar putea să-i schimbe gîndirea în ce pri¬veşte "naşterea din fecioară". Dar, umilul predicator după ce a vorbit despre naşterea Mîntuitorului, a zis: "Dacă aici e cineva care nu poate să înţeleagă cum Dumnezeu a deve¬nit om, aş vrea să-1 duc la primul capitol din Geneza şi să-1 pun să citească versetul întîi: »La început Dumnezeu ...«". Făcu o pauză, se uită peste popor şi se opri cu privirea asupra medicului. Apoi, continuă: "Fratele meu, crezi tu că Dumnezeu a fost la început? Adică crezi tu că înainte de tot ce s-a făcut, a existat Dumnezeu? A fost necesar să fie cineva, care să le facă pe toate. Ştiinţa arată cum s-au dezvoltat toate, dar nu ştie cum au început". Doctorul stînd pe bancă îşi zise: "Da, eu cred că Dumnezeu a fost la început". "Acum - continuă păstorul - dacă tu crezi că Dumnezeu a existat mai înainte de a fi lumea, tu crezi cel mai mare mister din Univers. Şi pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil".

Aici raţiunea medicului a scînteiat. El şi-a zis: "Dacă pentru Dumnezeu nu a fost ceva imposibil să aducă în existenţă lumile ce le vedem, desigur, nu a fost o imposibi¬litate pentru El să facă pe Isus să se nască dintr-o fecioară. Misterul acesta este cuprins în Marele Mister: Dumnezeu".

Raţiunea noastră mărginită nu poate cuprinde pe Dumnezeul nemărginit şi minunea lucrărilor Sale, dar noi ne bucurăm de ele şi îi mulţumim, îi mulţumeşti şi tu?
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Nascut din fecioara | Salvatorul.ro
meniu prim
Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel Sfânt, lăudaţi-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui!