Devoțională Stii sa stapanesti?

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 206
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3563-stii-sa-stapanesti]Stii sa stapanesti?[/url]

Stii sa stapanesti?







"Dumnezeu i-a binecuvantat, si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul, si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant."" Geneza 1:28



Momentul primei revelatii a lui Dumnezeu adresata omului... Cei doi care tocmai primisera darul vietii stateau inaintea Creatorului, privindu-l si ascultandu-i binecuvantarea. "Dumnezeu le-a zis"... bucuria unirii lor avea deci sa fie sporita de parteneriatul in care ii aducea aceasta binecuvantare - impreuna sa umpleti pamantul, impreuna sa-l stapaniti si impreuna sa-l supuneti! Era pentru prima data cand cuvantul lui Dumnezeu nu era despre ci catre cineva. Era prima binecuvantare, de asta data, nu rostita cu privire la ceva, ci adresata cuiva.

"Stapaniti si supuneti!" suna atat de magulitor pentru cei care au facut un crez din a stapani si a supune oricand, oriunde, oricum. Va intrebati poate cum si-a facut loc in binecuvantarea lui Dumnezeu incurajarea acestor doua atitudini care au adus atat rau planetei noastre. Omului i s-a dat insa sa stapaneasca pentru ca era dupa chipul lui Dumnezeu, pentru ca era bucuria celui ce-i semana Creatorului sa poarte de grija si sa iubeasca tot ce i s-a dat in stapanire exact asemeni Stapanului Sau. Se nastea paradoxul zilelor noastre - a stapani e a iubi si a ingriji!

Dragul meu, n-ai vrea, alaturi de familia ta, sa incepi sa stapanesti cu adevarat pamantul? Daca da, nu trebuie sa incepi din cealalta parte a ecuatorului ci incepe cu ceea ce se afla chiar in prejma ta!
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Stii sa stapanesti? | Salvatorul.ro
meniu prim
”Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.”