Devoțională Biblia citita de langa luna

Scrisa de: +Ion_Marcel
Vizualizări: 29
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3615-biblia-citita-de-langa-luna]Biblia citita de langa luna[/url]

În seara de ajun a anului 1968, cei trei astronauţi: Colonelul Frank Borman, James A. Lowell şi William A. Anders. care au format echipajul lui Apolo 8, de la o distanţă de 69 mile de lună, în timp ce arătau celor de pe pământ faţa lunii, pustia lipsită de viaţă şi după ce au făcut o descriere amănunţită a suprafeţei lunare, deodată Borman a zis: "Pentru toţi cei de jos de pe pământ, echipajul lui Apolo are un mesaj pe care vrem să vi-1 transmitem". Apoi Anders începu să citească primele versete ale Bibliei cu descrierea creaţiei: "La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric. Şi Duhul Domnului se mişca pe deasupra apelor. Şi Domnul a zis: »Să fie lumină!« Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Domnul a despărţit lumina de întuneric". Apoi a continuat Lowel: "Şi Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul 1-a numit noapte. Astfel a fost o seară si o dimineaţă, aceasta a fost ziua întâi.

Şi Dumnezeu a zis să fie o întindere între ape, şi să despartă apele de ape. Şi Dumnezeu a tăcut întinderea şi a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii şi aşa a fost. Şi Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă; aceasta a fost ziua a doua".

A urmat apoi Borman: "Şi Dumnezeu a zis să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul; şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun". Aici, Borman s-a oprit cu cititul şi a zis: "Şi de la echipajul lui Apolo 8 încheiem cu un »Noapte bună« şi Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi, pe toţi de pe bunul pământ".

Apoi Borman a făcut următoarea rugăciune, care a fost auzită de milioanele de telespectatori: "O, Dumnezeule, dă-ne viziunea ca să putem vedea dragostea Ta în lume, în ciuda falimentelor umane.

Dă-ne credinţa să ne încredem în Dumnezeirea Ta, în ciuda ignoranţei şi a slăbiciunilor noastre. Dă-ne cunoştinţa ca să ne putem continua a ne ruga cu inimi înţelegătoare şi arată-ne ce poate face fiecare din noi spre a grăbi venirea păcii universale. Amin". Şi de pe pământ, de la Centrul Spaţial, Mike Collins, cel ce ţinea legătura cu nava cosmică, a repetat "Amin".
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Biblia citita de langa luna | Salvatorul
meniu prim
Dumnezeu vrea ca inima ta sa Îi aparţină Lui fiecare oră din zi, fiecare zi din săptămână, fiecare săptămână din lună, fiecare lună din an, fiecare an din viaţa ta !