Devoțională Biblia citita de langa luna

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 215
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3615-biblia-citita-de-langa-luna]Biblia citita de langa luna[/url]

În seara de ajun a anului 1968, cei trei astronauţi: Colonelul Frank Borman, James A. Lowell şi William A. Anders. care au format echipajul lui Apolo 8, de la o distanţă de 69 mile de lună, în timp ce arătau celor de pe pământ faţa lunii, pustia lipsită de viaţă şi după ce au făcut o descriere amănunţită a suprafeţei lunare, deodată Borman a zis: "Pentru toţi cei de jos de pe pământ, echipajul lui Apolo are un mesaj pe care vrem să vi-1 transmitem". Apoi Anders începu să citească primele versete ale Bibliei cu descrierea creaţiei: "La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric. Şi Duhul Domnului se mişca pe deasupra apelor. Şi Domnul a zis: »Să fie lumină!« Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Domnul a despărţit lumina de întuneric". Apoi a continuat Lowel: "Şi Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul 1-a numit noapte. Astfel a fost o seară si o dimineaţă, aceasta a fost ziua întâi.

Şi Dumnezeu a zis să fie o întindere între ape, şi să despartă apele de ape. Şi Dumnezeu a tăcut întinderea şi a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii şi aşa a fost. Şi Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă; aceasta a fost ziua a doua".

A urmat apoi Borman: "Şi Dumnezeu a zis să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul; şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun". Aici, Borman s-a oprit cu cititul şi a zis: "Şi de la echipajul lui Apolo 8 încheiem cu un »Noapte bună« şi Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi, pe toţi de pe bunul pământ".

Apoi Borman a făcut următoarea rugăciune, care a fost auzită de milioanele de telespectatori: "O, Dumnezeule, dă-ne viziunea ca să putem vedea dragostea Ta în lume, în ciuda falimentelor umane.

Dă-ne credinţa să ne încredem în Dumnezeirea Ta, în ciuda ignoranţei şi a slăbiciunilor noastre. Dă-ne cunoştinţa ca să ne putem continua a ne ruga cu inimi înţelegătoare şi arată-ne ce poate face fiecare din noi spre a grăbi venirea păcii universale. Amin". Şi de pe pământ, de la Centrul Spaţial, Mike Collins, cel ce ţinea legătura cu nava cosmică, a repetat "Amin".
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Biblia citita de langa luna | Salvatorul.ro
meniu prim
Dacă răbdăm, vom și împărăți împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, și El se va lepăda de noi!