Devoțională Ruinarea lui Alexandru cel mare

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 238
Scrisa:
BBCode: [url=/devotionala/id/3623-ruinarea-lui-alexandru-cel-mare]Ruinarea lui Alexandru cel mare[/url]

La vârsta de 16 ani, când tatăl său era la lupte. Alexandru a condus Macedonia. La 18 ani a fost un general victorios. La 20 de ani a devenit rege. Până la 33 de ani, el a cucerit| lumea cunoscută pe atunci, ajungând până în India. Dar în timp ce biruia împărăţie după împărăţie, băutura 1-a înfrânt. Devenise un beţivan ordinar, în anul 323 înainte de Cristos a dat un banchet la care au luat parte vreo 20 din generalii şi mai marii săi. în prima noapte au băut până nu au mai putut. La fel şi în a doua noapte. Alexandru a băut în cinstea fiecăruia. Apoi a umplut încă o cupă destul de mare în cinstea lui Hercules. A mai umplut-o încă odată în cinstea lui Proteas, un prieten de-al lui din Macedonia, şi ai încercat s-o bea, dar n-a mai putut, căci a căzut de pe scaun pe podea. S-a îmbolnăvit şi după câteva zile a murit. El a ajuns să stăpânească de la Dunăre până la fluviul Indus, dar nu s-a putut stăpâni pe sine.

Biblia spune: "Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept" (Proverbe 20.1).
SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Devoționale >> Devoționale, categoria Diverse >> Devoțională Ruinarea lui Alexandru cel mare | Salvatorul.ro
meniu prim
Să știi cine ești... să fii cine ești... să devii ceea ce te-a făcut Dumnezeu să fii... Să faci ceea ce poți face... să iubești cu toată inima ta- sunt cheile pentru o viață biruitoare și mulțumită!