Topic * Verigheta

Postează răspuns
Prima paginaRaspunsuri: 10
Vizualizări: 1504
Membrii abonați 0
Membrii respondenti: 6
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/1041-verigheta]* Verigheta[/url]
Buble-estera
-Buble-estera -
Replica la: „Şi Faraon a zis lui Iosif: „Fiindcă Dumnezeu ţi-a făcut cunoscut toate aceste lucruri, nu este nimeni care să fie atât de priceput şi atât de înţelept ca tine. Te pun mai mare peste casa mea, şi tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie mă va ridica mai pe sus de tine” Faraon a zis lui Iosif: „Uite, îţi dau stăpînire peste toată ţara Egiptului. Faraon şi-a scos inelul din deget, şi l-a pus în degetul lui Iosif; l-a îmbrăcat cu haine de in subţire, şi i-a pus un lanţ de aur la gât.” (Genesa 41:39-42)

Din aceste texte ne putem da bine seama că inelul în Biblie purta un sens anume. Acesta îi dădea persoanei care-l purta autoritate să dea dispoziții în numele celui care i-a dat inelul. Inelul servea ca dovadă că deținătorul este reprezentantul celui care i-a dat inelul și are anumite drepturi, iar slugile erau obligate să îndeplinească ordinele deținătorului inelului, ca și cum ar îndeplini ordinele stăpânului.

În acest caz apare întrebarea: poate un creștin să poarte inelul ca pe o bijuterie? Este cunoscut că privitor la acest subiect multe biserici şi confesiuni au păreri diferite şi împărţite, dar Dumnezeu nu spune în Biblie că purtatul bijuteriilor este păcat. Cititi cu atentie 1 Petru 3:3-6
de Radu

steagDacă podoaba noastră nu trebuie să constea în scule de aur, argint, pietre scumpe (acum am făcut un cumul din mai multe texte), de ce să le purtăm? De ce să ne împodobim cu altceva decât cu ceea ce spune Biblia? Și unde duce afișarea unei opulențe de prost gust pentru niște copii ai lui Dumnezeu?

Frumoasele versuri spun astfel:
„Doamne, n-am aur, nici pietre scumpe,
Dar am tot dreptul să fiu al Tău...!”

E cea mai sublimă podoabă!... Optiuni postare ®

Pagina 2 din 2
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Forum >> Viața >> Topic * Verigheta >> Topic * Verigheta - pagina 2 | Salvatorul.ro
meniu prim
Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!