Topic * Enigme nedezlegate ale omenirii

Postează răspuns
Raspunsuri: 3
Vizualizări: 608
Membrii abonați 1
Membrii respondenti: 2
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/2073-enigme-nedezlegate-ale-omenirii]* Enigme nedezlegate ale omenirii[/url]
Ion_Marcel
+Ion_Marcel -
Suntem atat de convinsi ca stim totul si nimic nu ne mai poate surprinde pe aceasta planeta. Insa lumea inconjuratoare este plina de enigme. Unele dintre ele sunt ascunse in trecutul nostru, altele isi au raspunsul in viitor.
Optiuni topic
Salome-boştiog796
-Salome-boştiog796 -
Viata este ea insasi o enigma întrucât Dumnezeu ne surprinde in fiecare clipa fie cu binecuvantati...fie cu incercari.
Viitorul fiecaruia este o taină pentru ca ii apartine lui Dumnezeu...El se îngrijeste de viitorul fiecăruia. Optiuni postare ®
White_angel
-White_angel -
Top 10 mistere ale mintii
de Roxana Nitescu


Creierul este un mecanism complex si greu de inteles, la fel cum sunt si preocuparile noastre pentru diverse aspecte ale vietii, despre moarte sau somn.

Livescience.com a intocmit o lista cu 10 mistere ale mintii, pentru a ne ajuta sa intelegem mai multe.

1. Visele

Asupra acestora exista mai multe teorii, deoarece oamenii de stiinta inca mai incearca sa elucideze misterul viselor. Una dintre teorii spune ca oamenii viseaza despre sarcinile neindeplinite si emotiile traite in timpul zilei, sau despre emotiile pe care si le doresc. In mod cert insa, cercetatorii sunt de acord asupra faptului ca visele apar in timpul celui mai adanc somn.

2. Somnul

Desi inca exista destule date necunoscute si sub acest aspect, ce se stie clar este ca somnul este crucial pentru supravietuire, o lipsa indelungata a somnului putand duce la schimbari de dispozitie, halucinatii si, in cazuri extreme, chiar la moarte.

Cinci mistere ale dintilor tai

Exista doua tipuri de somn: NREM - in care nu apar miscari rapide ale ochilor si in timpul caruia creierul are o activitate scazuta si REM - cu miscari rapide ale ochilor, in timpul caruia creierul este destul de activ si in care visam.

3. "Membrul fantoma"

Aproape 80% dintre cei care au suferit o amputare au anumite senzatii ca si cum membrul amputat inca ar mai fi acolo. Aceste fenomen se numeste "membrul fantoma". Una dintre explicatiile pentru aceasta stare este ca in creier ar exista un fel de harta pe care sunt inscrise toate partile corpului, si de aceea creierul se poarta ca si cum trupul ar fi intreg.

4. Ceasul biologic

Acesta are un rol esential nu numai in alternarea orelor de somn cu cele de trezie, dar si in digestie, temperatura corpului, tensiunea arteriala, productia de hormoni. Cercetatorii au descoperit ca lumina si intensitatea acesteia pot regla ceasul biologic.

13 mistere ale lumii care ne inconjoara

5. Memoria
ADVERTISINGUnele experiente sunt greu de uitat, cum ar fi spre exemplu primul sarut sau ziua nuntii.

Folosind anumite tehnici, specialistii au descoperit ca atat memoria adevarata, cat si memoria falsa (confuzia imaginatiei cu memoria, amintirea unei intamplari care nu a avut loc) activeaza aceleasi regiuni ale creierului si ca hipocampusul ar putea avea rolul unei cutii in care sunt stocate amintiri. Optiuni postare ®
White_angel
-White_angel -
6. Rasul

Unul dintre cele mai putin intelese comportamente umane este rasul. Cercetatorii au descoperit insa ca in timpul unui ras zdravan sunt activate trei parti din creier: una legata de gandire, care te ajuta sa intelegi gluma, alta legata de miscare - pentru muschii care sunt incordati, si, in cele din urma, una emotionala, care da o stare de bine.

Unul dintre aspectele nedeslusite este insa de ce o persoana rade la o gluma prosteasca, iar alta la un film de groaza.

7. Gene vs. factori de mediu

Cercetatorii inca studiaza daca personalitatea noastra este influentata mai mult de mostenirea genetica sau de factorii de mediu. Unele cercetari arata ca sunt situatii in care ne controleaza genele, dar si situatii care demonstreaza ca factorii de mediu, printre care eductia, au un rol covarsitor asupra a ce si cum suntem.

8. Imbatranirea

Despre imbatranire exista doua teorii: ca imbatranairea ar fi parte din genetica umana, si este oarecum benefica, iar a doua, ca aceasta nu are niciun scop si rezulta din deteriorarea celulelor in timp.

Printre enigmele Terrei: Locuri misterioase (Galerie Foto)

9. Criogenia

Desi deocamdata este vorba doar de pure teorii, ideea este ca o persoana care moare de o boala incurabila ar putea fi inghetata si dezghetata peste ani, cand s-ar gasi remediul pentru boala respectiva.

10. Constienta

Faptul de a fi constient a fost studiat inca din antichitate si este un aspect in privinta caruia specialistii au mai multe intrebari decat raspunsuri. Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Forum >> Școală, Educație, Știință >> Topic * Enigme nedezlegate ale omenirii >> Topic * Enigme nedezlegate ale omenirii | Salvatorul.ro
meniu prim
Prețuiește fiecare moment pe care îl ai. Ține minte că timpul nu așteaptă pe nimeni...ieri a fost istorie, mâine va fi mister, dar azi este un dar de la Dumnezeu.