Topic Înțelegere

Postează răspuns
Raspunsuri: 4
Vizualizări: 638
Membrii abonați 1
Membrii respondenti: 2
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/2203-n-elegere]Înțelegere[/url]
Nicusor
-Nicusor -
Dacă nu ne înțelegim cu soția sau cu soțul, ce trebuie să facem?
Optiuni topic
Buble-estera
-Buble-estera -
Cred că ar trebui ca soţul și soţia să comunice mai des unul cu altul, și împreună, cu Dumnezeu! Și El va rezolva toate problemele, dacă ne lăsăm modelați după Cuvântul Său! Optiuni postare ®
Ponciflorentin
-Ponciflorentin -
La început un băiat cu o fata se îndrăgostesc, se iubesc, își fac promisiuni, speranțe, si se leagă prin legământ de căsătorie.
Ei devin soț și soție și petrec timp împreună zi si noapte si ajung sa se cunoasca din punct de vedere fizic, spiritual, intelectual si la nivel de caracter, încât ei stiu in mare ce fel de persoana au lângă ei. Timpul trece si ei devin atat de obișnuiți unul cu celalalt, si îndrăgostirea se diminuează. Îndrăgostirea nu este iubirea adevarata. Îndrăgostirea are la baza egoism si plăcere sexuală, ea este egocentrică, dar beneficiul îndrăgostirii este ca cu ajutorul ei intrăm în căsătorie. Fara de îndrăgostire, un băiat si o fata nu se căsătoresc.
Dar ea este un pericol, deoarece îndrăgostirea se hrănește cu frumusețe, plăcere, relații intime si ea are mereu nevoie sa fie hrănită cu si mai multa frumusețe, plăcere, si relatii intime.
Dar dupa cum știm, in viata reala nu este asa, si stim ca frumusetea este trecătoare etc.
Cand perioada de îndrăgostire a soțului si a sotiei, care odata au fost îndrăgostiți unul de celălalt și nu puteau sta unul fara celălalt, se sfârșește, ei se uita unul la altul si nu vad decat o femeie cu calități si defecte sau invers, un barbat cu calități si defecte. Noi, oamenii, avem tendința de a privi la o persoana prin prisma defectelor. Cei doi căsătoriți nu vad decat ca sunt căsătoriți cu o persoana cu defecte. Si cauta sa o schimbe dupa bunul lor plac, prin cicăleala, in cazul soției, sau prin impunere cu forța, în cazul bărbatului, si nici unul nu cedează, si de aici apar neînțelegeri.
Neînțelegerile se transformă în conflicte, conflictele in acțiuni de violență, si in final multe cupluri sfârșesc prin divorț. Optiuni postare ®
Ponciflorentin
-Ponciflorentin -
Ce este de facut in acest caz?
Noi, ca si copii a lui Dumnezeu, trebuie să înțelegem că ne-am căsătorit odata si pentru totdeauna si nu este cale de întoarcere.
Apoi, prin disciplina personală și prin decizie si vointa proprie, trebuie să ne iubim partenerul de viață necondiționat. Mai ales in cazul bărbaților (Efeseni 5:25-30) Optiuni postare ®
Ponciflorentin
-Ponciflorentin -
Noi, prin iubirea necondiționată fata de partenerul nostru de viață, trebuie să-l ajutam sa inteleaga care este rolul lui în căsătorie și cum sa fie responsabil cu privire la acest lucru.
Apoi sa lăsăm de la noi si sa ne asumăm si greselile noastre propri, si daca este cazul, sa ne cerem iertare si sa nu mai facem aceleași greseli.
Înțelegerea in familie începe cu tine, nu cu partenerul tau de viață.
Tu trebuie să iei inițiativa sa iubești, sa ierți, sa rabzi, sa treci cu vederea, sa te rogi si sa creezi o atmosferă plăcută in familia ta, si in timp, si partenerul tau iti va răspunde cu aceeași monedă, si împreună va veti bucura din nou de iubire, pace si fericire in familie. Dumnezeu sa va ajute pe voi si pe mine sa trăim în acest fel. Amin. Optiuni postare ®
Pagina 1 din 1
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Forum >> Viața >> Topic Înțelegere >> Topic Înțelegere | Salvatorul.ro
meniu prim
Căci cine iubește viața, și vrea să vadă zile bune, să-și înfrâneze limba de la rău, și buzele de la cuvinte înșelătoare. ( 1 Petru 3:10 )