Meditație 19 Decembrie (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 44
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1003-19-decembrie-2]19 Decembrie (2)[/url]
„Iosif a zis fratilor sai: “Eu sînt Iosif! Mai traieste tatal meu?” Dar fratii lui nu i-au putut raspunde, asa de încremeniti ramasesera înaintea lui. Iosif a zis fratilor sai: “Apropiati-va de mine.” Si ei s-au apropiat. El a zis: “Eu sînt fratele vostru Iosif, pe care l-ati vîndut ca sa fie dus în Egipt. Acum, nu va întristati si nu fiti mîhniti ca m-ati vîndut ca sa fiu adus aici, caci ca sa va scap viata m-a trimis Dumnezeu înaintea voastra. A îmbratisat de asemenea pe toti fratii lui, plîngînd. După aceea, fratii lui au stat de vorba cu el.” Geneza 45:3-5; 15



În pasajul biblic de astazi descoperim o imagine foarte puternica a importantei si puterii iertarii în vietile oamenilor.
Imagineaza-ti pentru o clipa, daca vrei, ca tu ai fi unul din fratii lui Iosif; unul dintre cei care l-au vîndut pe fratele lor, ca pe un sclav. Daca ar trebui sa ma gîndesc eu la lucrul acesta, as crede ca este foarte posibil sa fi facut si eu la fel ca ceilalti.
Iosif a devenit un om foarte important în tara Egiptului, dupa ce a fost vîndut. El le putea face orice acestor persoane, care îi erau de fapt frati. Putea sa îi încarcereze sau chiar sa ordone sa fie ucisi pe loc.
Priviti în schimb la ceea ce a facut tînarul Iosif: „Acum, nu va întristati si nu fiti mîhniti ca m-ati vîndut ca sa fiu adus aici, caci ca sa va scap viata m-a trimis Dumnezeu înaintea voastra.” (versetul 5). Iar apoi, iata ce s-a întîmplat în versetul 15: „A îmbratisat de asemenea pe toti fratii lui, plîngînd. După aceea, fratii lui au stat de vorba cu el.”
Ce întîlnire mareata! Ce restaurare! Iosif gaseste puterea sa îi îmbratiseze pe cei care l-au tradat si chiar sa se bucure de prezenta lor acolo. El îsi îmbratiseaza fratii cu dragoste, bucuros de schimbarea inimii lor. Iosif este cel mai profund exemplu al puterii de iertare a lui Dumnezeu si a puterii pe care ne-o ofera Domnul pentru a-i ierta pe cei care ne gresesc.
Astazi doresc sa te întreb: „Exista vreo persoana în viata ta asupra careia trebuie sa privesti cu iertare?” Pentru ca Iosif a putut sa-si ierte fratii pentru tot ceea ce i-au facut, si tu poti ierta … cu ajutorul si prin puterea Domnului Dumnezeu!
DUMNEZEU ÎTI DA PUTEREA DE A IERTA!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 19 Decembrie (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Dragostea Lui e lucrul cel mai minunat !