Meditație 7 octombrie

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 65
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1076-7-octombrie]7 octombrie [/url]
„De aceea cetatea a fost numita Babel, caci acolo a încurcat Domnul limba întregului pamînt, şi de acolo i-a împrastiat Domnul pe toata fata pamîntului.” Geneza 11:9
Ce situaţie interesanta trebuie sa fi fost atunci cînd supravietuitorii potopului din vremea lui Noe au început sa construiasca Turnul Babel! Ei erau hotarîti sa-si construiasca un monument spre mîndria lor si ca un mod de apropiere de Dumnezeu prin mijloace proprii.
Este destul de greu sa ne imaginam aroganta acestui act, sau chiar confuzia care probabil ca domnea în Babel, atunci cînd acei oameni, atotstiutori si întelepti au început sa vorbeasca pentru prima data în limbi diferite.
Turnul Babel care a fost un adevarat eveniment istoric, poate fi considerat chiar si o modalitate de a se ilustra societatea din acele vremuri sau de astazi. Barbatii si femeile din vremurile noastre sînt asemenea oamenilor mîndri din Babel … ei cred ca stiu totul si ca, prin urmare, se pot apropia de Dumnezeu prin mijloace proprii.
Dumnezeu spune de multe ori în Scriptura ca uraste aroganta si mîndria. „Ochii trufaşi” (Proverbe 6:17), adică o privire mîndra, se afla pe primul loc în lista lucrurilor pe care Dumnezeu le uraste. Oamenii de astazi încearca sa îsi construiasca turnuri pentru a ajunge la ceruri; si aici ma refer nu la turnuri fizice, ci la turnurile mîndriei şi autosuficientei.
Dumnezeu iubeste o inima smerita. Asadar, te îndemn azi sa nu lasi lumea sa te pacaleasca si sa crezi ca tot ceea ce ai nevoie se gaseste în tine. Ci, mai degraba, cauta-l pe Dumnezeu cu mîna deschisa si cu inima gata sa primeasca harul Sau, zi de zi.
DUMNEZEU URASTE MÎNDRIA … DAR IUBESTE SMERENIA!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 7 octombrie | Salvatorul.ro
meniu prim
”Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.”