Meditație 22 August (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 73
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1124-22-august-2]22 August (2)[/url]
„Preaiubiţilor, pe cînd căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.” Iuda 1:3
În timp ce împartasim Evanghelia oamenilor din jurul nostru si sîntem interesati sa ducem acest mesaj pîna la marginile pamîntului, trebuie sa fim constienti si de faptul ca tot mai multi oameni încearca sa dilueze mesajul evangheliei, sau sa-i deturneze întelesul.
Orice sistem de educatie sau orice denominatie religioasa careia i se pot aplica aceste rataciri, reprezinta de fapt o abatere de la adevar; sînt sisteme în care nu trebuie sa ne punem încrederea.
Sînt multi oameni care adauga la Evanghelie fapte care considera ei ca ar trebui împlinite pentru a ajunge la mîntuire. Acestia deturneaza adevarul pentru a-l potrivi cu ideile proprii. Daca acestia adauga anumite lucruri la Evanghelie, sînt altii care încearca sa scoata din mesajul Evangheliei lucruri cu care nu sînt de acord, precum: marturisirea pacatelor si pocainta!
Marea problema este ca atunci cînd cei necredinciosi aud despre asa de multe versiuni ale Evangheliei, nu mai stiu pe care sa o creada. Si ceea ce este si mai rau, ei aleg Evanghelia care li se pare mai plauzibila si mai usor de îndeplinit!
Pentru ca vor fi totdeauna oameni care vor încerca sa faca adevarul Evangheliei sa fie mai diminuat decît în realitate, sau sa mai adauge ceva la adevar, aratînd ca acesta ar trebui sa fie mai mult decît în realitate, îndemnul meu pentru toti cei credinciosi este sa fie foarte clari atunci cînd proclama Evanghelia.
Aceasta înseamna a fi foarte sinceri si a vorbi oamenilor foarte deschis, despre pacat si despre nevoia de mîntuire prin Hristos. Paziti-va si de acele învataturi care sînt întîlnite chiar si în unele medii crestine, care spun ca totul va fi bine, daca cel putin ai intentia sa faci ce este bine. Fiindca Dumnezeu te iubeste indiferent de ceea ce faci, de aceea El va fi multumit chiar si cu intentiiile si efortul pe care cineva îl va depune.
Acesta nu este mesajul Evangheliei! Fiindca „evanghelie” înseamna vestea buna a salvarii prin Isus Hristos, care devine eficienta doar atunci cînd oamenii înteleg ca Harul este solutia lui Dumnezeu pentru starea de pacat, binecuvîntare pe care o primim numai prin credinta, nu poate fi evanghelie nimic din ceea ce reprezinta un efort uman de a ajunge în ceruri.
Deoarece Sfînta Scriptura ne cheama sa stam lînga adevar, nu te alatura celor ce distorsioneaza sau dilueaza Evanghelia, ci propovaduieste adevarul asa cum ni L-a facut cunoscut Hristos!
FII CLAR ÎN PREZENTAREA ADEVARULUI LUI DUMNEZEU!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 22 August (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine, ca un prinos și ca o jertfă de bun miros lui Dumnezeu!