Meditație 30 Mai (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 80
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1208-30-mai-2]30 Mai (2)[/url]
„ … Au făgăduit cu jurămînt şi au jurat să umble în Legea lui Dumnezeu, dată prin Moise, robul lui Dumnezeu, să păzească şi să împlinească toate poruncile Domnului, Stăpînului nostru, orînduirile şi legile Lui.”Neemia 10:29
Am repetat acest verset si astazi, deoarece contine un adevar pe care nu ar trebui sa-l pierdem din vedere. Ca popor al lui Dumnezeu, noi trebuie sa fim diferiti si sa traim altfel decît cei din lume.
Atunci cînd cei din jur ne urmaresc cum ne traim viata în fiecare zi ar trebui sa vada ca  viata nostra este diferita fata de modul de viata a celor ce nu-l cunosc pe Dumnezeu.
Dupa ce Israelitii s-au angajat prin juramînt ca îsi vor aduce totdeauna aminte de poruncile si legile lui Dumnezeu, au continuat juruind ca îsi vor continua viata traind într-un mod diferit fata de cei din jurul lor. Neemia si tot poporul au marturisit : „noi nu ne vom încuscri cu popoarele tarii si nici nu ne vom uni cu cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu.”
În acelasi fel Domnul Isus îi cheama si pe urmasii Sai, sa traiasca o viata sfînta si sa stea deoparte fata de cei nemîntuiti. A te pune deoparte pentru Hristos înseamna însa mai mult decît a te abtine sa nu savîrsesti anumite fapte pe care cei nemîntuiti le fac.
Foarte multi crestini sunt cunoscuti mai mult pentru faptul ca nu fac anumite lucruri pe care altii le înfaptuiesc, în loc sa fie cunoscuti  prin iubirea, compasiunea si slujirea pe care o împlinesc pentru altii.
De foarte multe ori noi ajungem asa de preocupati sa nu facem lucrurile care nu-i plac lui Dumnezeu, încît uitam sa mai înfaptuim lucrurile care Lui îi sunt placute. A fi separat fata de lume înseamna a trai în sfintenie si nevinovatie, onorîndu-L pe Dumnezeu în asa fel  încît oamenii vazîndu-L pe Hristos în noi, sa fie atrasi pentru a trai în acelasi fel.
Departarea fata de lume nu înseamna a iesi afara din mijlocul societatii, ci a trai în mijlocul ei într-un asa mod, încît sa putem avea un impact pozitiv asupra celor din jurul nostru.
Daca doresti sa-ti traiesti viata stînd deoparte pentru Hristos, da-mi voie în aceasta zi sa te întreb: ai un impact pozitiv asupra celor din jurul tau? Viata ta îi determina pe cei ce te privesc sa traiasca pentru Hristos?
Daca doresti sa-ti traiesti viata pentru Hristos si separat fata de lume, fa astazi o juruinta înaintea lui Dumnezeu, hotarînd ca viata ta sa aiba o influenta pozitiva, atractiva si determinativa, pentru ca prin aceasta marturie, cei din jurul tau sa ajunga sa traiasca pentru Domnul.
CRESTINII TREBUIE SA FIE CUNOSCUTI MAI ALES PRIN CEEA CE  FAC, NU NUMAI PRIN CEEA CE SE PAZESC SA ÎMPLINEASCA.

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 30 Mai (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Uneori trebuie să plouă ca să-ți dai seama cât îți lipsește soarele.