Meditație 28 Mai (2)

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 80
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1210-28-mai-2]28 Mai (2)[/url]

„ Faceţi dar roade vrednice de pocăinţa voastră.” Mat.3:8



Cred ca ai auzit vechea zicala care spune: „faptele vorbesc mai tare decît vorbele !”
Acest lucru ni-l spune de multe ori Dumnezeu si noua, asteptînd sa ne închinam înaintea Lui prin cuvintele rostite cu gura si cu vocile noastre, dar punînd în acelasi timp în practica tot ceea ce spunem.
Acest lucru se împlineste în actul pocaintei, cînd asa cum spune Biblia, ne marturisim pacatele cu gura, dar în acelasi timp  traim si o schimbare a vietii. Datorita acestui fapt suntem provocati de a trece de la vorbe la fapte si de la pocainta la dedicare.
Cum poti însa sa stii ca cineva este corect în cea ce spune? Ca sa stii ca ceea ce spune cineva este adevarat verifica sa vezi daca actiunile lor se potrivesc cu ceea ce spun.
Evanghelistul Matei ne spune prin versetul de astazi ca Ioan Botezatorul a cerut celor  din vremea lui  sa faca fapte vrednice de pocainta. Aceasta înseamna a transforma în viata ceea ce ne-am angajat înaintea lui Dumnezeu.
Dovada unei pocainte adevarate este marturia unei vieti schimbate. Lacrimile, emotiile si cuvintele pot arata o schimbare launtrica, dar de multe ori pot fi si înselatoare. De aceea, pocainta adevarata este dovedita doar atunci cînd actiunile noastre se potrivesc cu cuvintele noastre.
Cred ca stii deja ca pentru a experimenta pocainta trebuie mai întîi sa-ti marturisesti pacatele înaintea lui Dumnezeu. Gîndeste-te însa în aceasta zi, cu mai mare atentie la acest fapt. A adus pocainta si o schimbare a vietii tale?
Este minunat sa ajungi sa-ti marturisesti pacatele si sa primesti iertarea lui Dumnezeu, dar mult mai minunat este ca dupa ce ai spus „Amin” la rugaciunea prin care ti-ai cerut  iertare, faptele tale sa se potriveasca cu cuvintele pe care le-ai spus Domnului!
SEMNUL UNEI POCAINTE ADEVARATE ESTE O VIATA SCHIMBATA!



SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 28 Mai (2) | Salvatorul.ro
meniu prim
Cea mai frumoasă şi mai mişcătoare privelişte din lume este iubirea compătimitoare, care nu râvneşte nimic pentru sine, ci vrea numai să servească pe alţii.