Meditație 24 Mai

Scrisa de: -Ion_Marcel
Vizualizări: 104
Scrisa:
BBCode: [url=/meditatie/id/1214-24-mai]24 Mai [/url]
„În îndurarea Ta fără margini, nu i-ai părăsit în pustie, şi stîlpul de nor n-a încetat să-i călăuzească ziua pe drum, nici stîlpul de foc să le lumineze noaptea drumul, pe care aveau să-l urmeze.” Neemia 9:19
Nu-i aşa că este minunat să ştim ca şi atunci cînd sîntem necredincioşi, Dumnezeu rămîne credincios şi este milostiv cu noi?
Atunci cînd citesc despre modul cum s-a manifestat iubirea şi credincioşia lui Dumnezeu faţă de cei din Israel, aşa cum ne este relatat în capitolul 9 al cărţii Neemia, iubirea lui Dumnezeu este uimitoare şi uluitoare pentru mine.
Acest fapt nu ne îndreptăţeşte însă să glumim cu păcatul, pentru că iubirea şi mila lui Dumnezeu devin efective pentru noi numai atunci cînd se manifestă împotriva firii noastre păcătoase şi a lipsei noastre de credinţă.
Cînd copiii lui Israel au privit înapoi spre istoria trecută a neamului lor, au descoperit că ei şi părinţii lor s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, trăind în păcat şi nelegiuire. Dar cu toate acestea, au beneficiat de o nemărginită milă şi îndurare din partea lui Dumnezeu.
Ca şi credincioşi şi noi trebuie să ne amintim cît de mare este gravitatea păcatelor pe care le-am săvîrşit. Păcatul nu înseamnă însă numai o încălcare a unei reguli, ci încetarea încrederii noastre în Dumnezeu. Atunci cînd păcătuim, noi de fapt întrerupem relaţia pe care o avem cu Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu are o aşa mare durere atunci cînd oamenii păcătuiesc, fiindcă prin  păcat oamenii se răzvrătesc împotriva Lui.
Această slăbire a încrederii noastre în Dumnezeu, nu arată că nu mai sîntem credincioşi, ci creează o breşă în părtăşia noastră cu Hristos. Atunci cînd păcătuim, într-un anume sens noi dăm înapoi privind statura spirituală şi ne depărtam de Dumnezeu, făcînd astfel ca relaţia cu Dumnezeu să fie tot mai slabă.
Vestea bună este că atunci cînd ne pocăim, ne întoarcem înapoi la Hristos şi reînnoim dedicarea noastră pentru El, această părtăşie este restabilită.
De aceea, indiferent de starea în care te afli, în această zi te îndemn, întoarce-te înapoi spre Domnul şi pune-ţi toată încrederea în El, pentru ca în acest fel să te poţi bucura din belşug de credincioşia şi iertarea Lui.
CHIAR DACĂ PĂCATUL A ÎNTRERUPT PĂRTĂŞIA NOASTRĂ CU HRISTOS, POCĂINŢA O RESTAUREAZĂ!

SMS
Nu a fost notată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază - dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Meditații >> Meditații, categoria Diverse >> Meditație 24 Mai | Salvatorul.ro
meniu prim
Hotărârea, dreptatea, exemplul şi sinceritatea alcătuiesc ceea ce noi numim caracter. El este temelia demnităţii personale. (La Rochefoucauld)